ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνάντηση του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη με την Ενωση Συντακτών

Συνάντηση του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη με την Ενωση Συντακτών

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στον Βόλο για την συμμετοχή του στην  εκδήλωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με ομιλητές τον ίδιο και τον Μιχάλη Καλογήρου, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και Διευθυντή του γραφείου του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Απριλίου με αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, αποτελούμενης από τον πρόεδρο της Γιώργο Τσιγκλιφύση και τον ταμία της Μάκη Μπαλλή.

Τον ευρωβουλευτή συνόδευε κλιμάκιο του κόμματος με την Βανέσσα Κατσαρδή, συντονίστρια της ΝΕ, τον βουλευτή Μαγνησίας Αλ. Μεικόπουλο, τους υποψήφιους βουλευτές Μπάμπη Αραμπατζή, Μάνθο Δραμητινό, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τον Αλεξ. Παπαπέτρο εκπρόσωπο της βουλευτού Μαγνησίας Κατερίνας Παπανάτσιου.

Ο ευρωβουλευτής ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της Ένωσης για τα μεγάλα προβλήματα (μισθολογικά, ασφαλιστικά, λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών και τηλεοπτικών σταθμών με ελάχιστη ή ανύπαρκτη στελέχωση τους από δημοσιογράφους)  του περιφερειακού Τύπου και των εργαζόμενων σε αυτόν , αναδεικνύοντας παράλληλα τον αναντικατάστατο ρόλο των τοπικών μέσων ενημέρωσης  ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας,  της διαφάνειας και της πρόσβασης των πολιτών σε ενημέρωση που δεν πρέπει να εξαρτάται από συμφέροντα .

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συζήτηση στην πρόσφατη απόπειρα του Δήμαρχου Βόλου να λογοκρίνει την δημόσια συζήτηση, απειλώντας τα ΜΜΕ με εξώδικα. Σύμφωνα με την άποψη της Ένωσης, όπως αυτή αποτυπώθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση της  για το θέμα αυτό «αυτή η κίνηση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, γεγονός πρωτοφανές για τα δημοσιογραφικά χρονικά, έχει προφανή σκοπό να ελέγξει και να περιορίσει τον δημόσιο λόγο, ακόμη και την έκφραση ελεύθερης άποψης από τους πολίτες στον δημόσιο βίο, κίνηση που ταιριάζει μόνο σε ένα απολυταρχικό καθεστώς και είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο Αχιλλέας Μπέος τοποθετεί την αποστολή του εξώδικου ως δικαίωμα στο πλαίσιο «ελεύθερης δημοκρατικής κοινωνίας».

Ο Κώστας Αρβανίτης έξεφρασε την συμφωνία του με τους προβληματισμούς  και τις προτάσεις των μελών της Ένωσης, δηλώνοντας την διαθεσιμότητα του για την αξιοποίηση  και του Ευρωκοινοβούλιου για την ανάδειξη των θεμάτων αυτών και την προώθηση  προτάσεων για μέτρα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά.

 

Πιο διαβασμένα