ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια για ασφαλή σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια για ασφαλή σχολεία
Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ σήμερα, Πέμπτη 6 Απρίλη, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων πραγματοποίησαν ανάλογη παράσταση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να απαιτήσουν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, αντισεισμικά θωρακισμένα και με πλήρη αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία.
 
Στη συνάντηση με την αντικαταστάτρια του διευθυντή κ. Μαλαμίτσα έγινε συζήτηση με τους εκπροσώπους των εργατικών σωματείων και των φορέων και στη συνέχεια επιδόθηκε υπόμνημα με το οποίο ζητήθηκε να ενεργήσουν ώστε να γίνουν άμεσα ολοκληρωμένοι έλεγχοι των σχολικών μονάδων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, να αποκατασταθούν προβλήματα και να κατασκευαστούν καινούρια κτήρια, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.
 
Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ "... πάμε και όπου βγεί..." ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
 
«Εμείς οι δάσκαλοι των παιδιών, οι γονείς, οι εργαζόμενοι αυτής της πόλης δε θα περιμένουμε να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα και να βλέπουμε τους υπευθύνους (Κράτος- Κυβέρνηση, Δήμος, Περιφέρεια) να χύνουν “κροκοδείλια δάκρυα” αφού συμβεί το “κακό”.
 
Συγκεκριμένα ζητάμε:
• Να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτήρια. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι, όχι μόνο οπτικοί, από αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία.
• ΟΛΑ τα σχολεία πρέπει να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τους τελευταίους αντισεισμικούς κανονισμούς (2003), που πρέπει να επικαιροποιηθούν, βάσει των δεδομένων των τελευταίων σεισμών (όχι πολυώροφα, επάρκεια σε προαύλια, αντοχή σε μεγαλύτερους σεισμούς κλπ.)»
 
πηγή: ΕΡΤ Βόλου