ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη με το Δ.Σ. των δικαστικών υπαλλήλων πρωτοδικείων Βόλου

Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη με το Δ.Σ. των δικαστικών υπαλλήλων πρωτοδικείων Βόλου
Συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου είχε η πρώην υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
 
Συγκεκριμένα οι Δικαστικοί Υπάλληλοι τόνισαν καταρχήν το θέμα της επείγουσας κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων τόσο στο Πρωτοδικείο Βόλου όσο και στο Ειρηνοδικείο και την Εισαγγελία. Τα κενά φτάνουν στο 30% των προβλεπόμενων θέσεων. Κατόπιν αναφέρθηκαν στην λήψη επιδόματος ειδικών συνθηκών που τους έχει περικοπεί εδώ και χρόνια όπως και της αμοιβής της πρόσθετης εργασίας για τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχουν καθημερινά εκτός ωραρίου καθώς και τα Σαββατοκύριακα και το υπουργείο οφείλει να καλύψει το κόστος. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι παλαιότερα τους χορηγούνταν ένα 10% από τις ποινές που εισέπρατταν τα Δικαστήρια, το οποίο πλέον έχει περικοπεί. Παράλληλα ορισμένοι Δικαστικοί Υπάλληλοι, είχαν ενταχθεί στο Ταμείο Νομικών, από το οποίο αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Αίτημά τους είναι να τους επιστραφούν τα ποσά που έχουν καταβάλλει.
 
Όσον αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό, απαραίτητη κρίνεται η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως και η απομαγνητοφώνηση όλων των δικαστικών διαδικασιών και φυσικά αυτό συνεπάγεται και την εκπαίδευση – επιμόρφωση των υπαλλήλων.
 
Τέλος , και για τους Δικαστικούς Υπαλλήλους , όπως και για το σύνολο του νομικού κόσμου, μεγάλο πρόβλημα παραμένει το κτηριακό ζήτημα, διότι αναγκάζονται να δουλεύουν σε πολύ αντίξοες συνθήκες.
 
Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την υποδοχή και για την ευκαιρία που της δόθηκε για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση επί των σοβαρών αιτημάτων που απασχολούν το σύνολο των Δικαστικών Υπαλλήλων αλλά και για την άριστη μέχρι τώρα συνεργασία.

Πιο διαβασμένα