ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΚΚΕ: Περιοδεία σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

Με επίκεντρο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα
ΚΚΕ: Περιοδεία σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

Με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ για να ισχυροποιηθούν και οι αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.

Με αγρότες και κτηνοτρόφους του Ριζομύλου και Στεφανοβίκειο είχε την ευκαιρία να συζητήσει εχθές το βράδυ κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Θοδωρή Γεωργαδάκη.

Στην περιοδεία κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να ενισχύσουν το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν θα τους απογοητεύσει. Γιατί κάθε ψήφο θα την καταθέσει στην ανάπτυξη και το δυνάμωμα των αγώνων καθώς η πείρα έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν “σωτήρες” και "προστάτες".

Στις παρεμβάσεις, ο Θοδωρής Γεωργαδάκης στάθηκε στο σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν, αλλά και στα ελπιδοφόρα μηνύματα που έστειλαν οι πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, όπως και οι εργατικοί, λαϊκοί αγώνες που αναπτύσσονται σε χώρες της Ευρώπης.

Ανέδειξε, ότι πρόκειται για την ίδια «μήτρα» που γεννά τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα, το κέρδος των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, που για τη διασφάλισή του, λαμβάνονται μέτρα από ΕΕ, αστικές κυβερνήσεις και κόμματα, που θυσιάζουν καθημερινά, ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές σε μια σειρά προϊόντα. Ο κ. Γεωργαδάκης τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις έβαλαν το λιθαράκι τους προς το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων μέσω της ΚΑΠ και της ΕΕ που όλα τα αστικά κόμματα την έχουν ευαγγέλιο. Τόνισε επίσης ότι μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν τον μονόπλευρο προσανατολισμό στην εξαγωγή αγροτικών προϊόντων (εξωστρέφεια) που ωφελεί τους εμποροβιομήχανους την ώρα που οι αθρόες εισαγωγές προσθέτουν νέες δυσκολίες στην ζωή γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων, υποβαθμίζουν την ποιότητα βασικών ειδών διατροφής του λαού. Ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, με το οποίο κόπηκε η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο κίνησης. Απέναντι στο αίτημα για εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, προτάσσουν τον μονόδρομο της ΚΑΠ, που εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο για τα συμφέροντα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Έχουν δημιουργήσει έναν ΕΛΓΑ που σε χαρατσώνει και δύσκολα σε αποζημιώνει. Προώθησαν με τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ την απελευθέρωση του γάλακτος, την αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού κλπ. Έχουν προσυπογράψει τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, συμφωνούν με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία που τελικά την πληρώνει ο λαός.

Κάθε στρατηγική τους επιλογή καθορίζεται από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό από κοινού:

  • Ψήφισαν το ταμείο Ανάκαμψης, το νέο υπέρ μνημόνιο που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού 
  • Προχώρησαν την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας και την πράσινη ανάπτυξη, που μετατρέπει την ενέργεια σε όλο και πιο απρόσιτο εμπόρευμα.
  • Έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο που με τους πλειστηριασμούς βγάζει στο σφυρί την κυρία κατοικία, χωράφια και αποθήκες.

Κλείνοντας ο κ. Γεωργαδάκης επισήμανε πως υπάρχει πείρα και μπορεί να αξιοποιηθεί. Όπου πήραν οι αγρότες την υπόθεση στα χέρια με την οργάνωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, με την αγωνιστική διεκδίκηση στα μπλόκα του αγώνα και τις άλλες αγωνιστικές μορφές σε συμπαράσταση με τον υπόλοιπο λαό, όπου ξεπέρασαν τη λογική των λύσεων από τα πάνω, είχαν μικρές και μεγαλύτερες νίκες. Αν το αποφασίσει ο λαός μπορεί να νικήσει! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό!

Πιο διαβασμένα