ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Απαραίτητη η αύξηση της χρηματοδότησης για την Δημόσια Παιδεία

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Απαραίτητη η αύξηση της χρηματοδότησης για την Δημόσια Παιδεία
Συνεχίζουμε όλοι μας να γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων περιστατικών και να καταρρέουν μπροστά μας πράγματα τα οποία θεωρούσαμε αυτονόητα. Ένα από αυτά είναι και η ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.
 
Η πτώση τμήματος του ταβανιού του 18ου Δημοτικού Σχολείου του Βόλου αναδεικνύει τα προβλήματα των σχολικών μονάδων της πόλης μας και κατά συνέπεια τις αρνητικές επιπτώσεις αυτού του προβλήματος στην ποιότητα εργασίας καθηγητών, καθώς και εκπαίδευσης των μαθητών.
 
Η έλλειψη χρηματοδότησης, η ελλιπής συντήρηση και ο ανεπαρκής έλεγχος θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές διδασκόντων και μαθητών. Κυβέρνηση και Δήμος έρχονται προ των ευθυνών τους.
 
Είναι απαραίτητη η αύξηση της χρηματοδότησης για την Δημόσια Παιδεία, η απαξίωση της οποίας είναι Κυβερνητική στρατηγική. Ζητάμε το συνεχή και σωστό έλεγχο των σχολικών μονάδων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου από την Δημοτική αρχή για την συντήρηση αυτών.
 
Οι σχολικές μονάδες του Βόλου είναι παλιές και τα προβλήματα φανερά. Τα αποτελέσματα της προχειρότητας και της αμέλειας τα είδαμε όλοι μας στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα, τρέμουμε στη σκέψη και μόνο της απώλειας ανθρώπινων ζωών από αμέλεια των υπευθύνων για ακόμη μια φορά. Αγωνιούμε στην ιδέα του πως θα ανταποκριθούν τα κτήρια αυτά στην περίπτωση κάποιου σεισμού. Ας δώσουμε στην Παιδεία και στα παιδιά την σημασία που τους πρέπει.
 
Αν συνεχίσετε έτσι, εκτός των τρένων ο κόσμος θα φοβάται και τις σχολικές αίθουσες. Και πως να κρυφτείς από τα παιδιά; Τα σχολεία δεν είναι βαγόνια για να μπουν τα στελέχη σας και να κάνουν δηλώσεις μετά, εν ώρα μαθημάτων...

Πιο διαβασμένα