ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1η Απριλίου 2023 - 11αετές μνημόσυνο του Ηγουμένου του Οσίου Δαυίδ Γέροντα Κυρίλλου

Γράφει ο Δημήτριος Παπαδάμ
1η Απριλίου 2023 - 11αετές μνημόσυνο του Ηγουμένου του Οσίου Δαυίδ Γέροντα Κυρίλλου

Ένδεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την κοίμηση του Άγιου Γέροντα της καρδιάς μας, του σεβαστού πατέρα Κυρίλλου. Άνθρωπος που σαν λαμπάδα άσβεστη έκαιγε μπροστά στην εικόνα του Χριστού και των Αγίων.

Τίμιος αγωνιστής της εκκλησίας, εργατικός, υπάκουος, ελεήμων, φιλάνθρωπος, άνθρωπος της προσφοράς, ανέπαυε πολλούς ανθρώπους και ξεκούραζε αμέτρητες ψυχές. Ήταν ο γνήσιος υποτακτικός του Οσίου Ιακώβου.

Με το διορατικό του χάρισμα με το οποίο τον προίκισε ο πανάγαθος Θεός πρόσφερε γαλήνη και ηρεμία σε πολλούς προσκυνητές και στα πνευματικά του παιδιά. Η παρουσία του είναι έντονα αισθητή ακόμη και μετά τον θάνατό του σε όσους τον επικαλούνται και δεν είναι λίγοι για να πάρουν απαντήσεις στα αιτήματά τους και σε ότι τους απασχολεί.

Τα πιο μεγάλα μαθήματα μας τα έδωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του καθηλωμένος στο κρεβάτι του πόνου πάντα χαμογελαστός, καρτερικός και υπομονετικός. Εκοιμήθη την ημέρα του Ακάθιστου Ύμνου και έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ Χρυσοστόμου, να γίνεται το μνημόσυνο του κάθε χρόνο το Σάββατο του Ακάθιστου Ύμνου. Πολλοί πιστοί από διάφορα μέρη και από το Βελεστίνο παρευρίσκονται και τιμούν τη μνήμη του μακαριστού Αγίου Γέροντα θέλοντας έτσι να δείξουν την ακλόνητη πίστη τους στο πρόσωπό του.

Πολυσέβαστε Άγιε Γέροντα Κύριλλε σου είμαστε ευγνώμονες και σε παρακαλούμε θερμά να μας έχεις όλους κάτω από την σκέπη σου.