ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης «Σπίτι μου» δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της Στέγης στη ρίζα του

Δήλωση της βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνας Παπανάτσιου
Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης «Σπίτι μου» δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της Στέγης στη ρίζα του

 

Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης «Σπίτι μου» δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της Στέγης στη ρίζα του. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που αφορά ελάχιστους δικαιούχους (μέχρι περίπου 5000 δάνεια!) ηλικίας 25 έως 39 ετών.

Αυτή η παραγωγική ηλικία είναι που μαστίζεται από την ανεργία ή ζει στην γκρίζα ζώνη της επισφάλειας με μισθούς που δεν αγγίζουν τα 750 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια την Κυβέρνηση, η δόση θα κυμαίνεται περίπου στο μισό περίπου του κατώτατου μισθού, πράγμα που καταλαβαίνουμε όλοι ότι οδηγεί σ’ ένα ατέρμονο κύκλο δανείων – χρεών.  Παράλληλα, η χώρα μας φιγουράρει πρώτη στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων ενώ οι τιμές στα ακίνητα, ιδίως των αστικών κέντρων, αυξάνονται ραγδαία.

Σε αυτή την κοινωνικό οικονομική πραγματικότητα, το πρόγραμμα που προτείνει η Κυβέρνηση για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των νέων μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Άλλωστε, ο Πτωχευτικός Κώδικας της Νέας Δημοκρατίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τις περιουσίες και τις  κατοικίες όλων μας.

Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

  • Δεσμευόμαστε για την άμεση κατάργηση του Πτωχευτικού Νόμου
  • Τον διπλασιασμό του επιδόματος στέγης από 70 €/μήνα σε 140 € για ένα άτομο και από 175 €/μήνα σε 350 € για ζευγάρι με δύο παιδιά
  • Τη δημιουργία τράπεζας Στέγης για την εκμετάλλευση κτηρίων του δημοσίου, αλλά και ιδιωτών με τις αντίστοιχες ελαφρύνσεις (φορολογικά κίνητρα, 12μηνη εξασφάλιση ενοικίου)
  • Έλεγχος στην Airbnb

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υποσχεθεί και να υλοποιήσει τίποτα για τη Νέα Γενιά, αντίθετα ήταν στο στόχαστρο της από τη πρώτη μέρα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! 

Πιο διαβασμένα