ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Κ. Παπανάτσιου: "Γενναία χρηματοδότηση για τα σχολεία μας"

Κ. Παπανάτσιου: "Γενναία χρηματοδότηση για τα σχολεία μας"

Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να πούμε πως από τύχη δεν τραυματίστηκαν η εκπαιδευτικός και οι μαθητές σε Δημοτικό σχολείο του Βόλου, μετά από πτώση κομματιού της οροφής. Η σημασία που έχουν οι σχολικές υποδομές για τη διαδικασία της μάθησης αλλά και για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μιλάει για αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα τα σχολεία της χώρας μας καταρρέουν από τη παντελή έλλειψη χρηματοδότησης. Είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση θέλει να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία σε καλά και κακά, να μειώσει τους προϋπολογισμού και να βάλει επιχειρήσεις «χορηγούς» να επενδύσουν ανάλογα με τη βαθμίδα του κάθε σχολείου. Μα τα σχολεία δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο κερδοφορίας και πειραμάτων. Είναι ανάγκη να στηριχτούν επαρκώς.

Ως ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχουμε προτείνει την γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στο 5% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος της τετραετίας 2023-2027. Στο κτιριακό ζήτημα έχουμε προτείνει την διανομή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση όλων των Δημόσιων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων.

 

Πιο διαβασμένα