ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

"Ο Πρωτογενής Τομέας στο Επίκεντρο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ"

"Ο Πρωτογενής Τομέας στο Επίκεντρο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ"

Κομβική για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ η πολιτική εκδήλωση στον Αλμυρό.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ευξεινούπολης έγινε το Σάββατο 01.04.2023 η επόμενη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας, στη πορεία του προς τους πολίτες του τόπου και ειδικά στους ανθρώπους της αγροτικής παραγωγής.

Δεκάδες κάτοικοι, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αλμυρού και της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας, όπως και στελέχη από τη Θεσσαλία που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα παραβρέθηκαν στην πολιτική εκδήλωση στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Κινήματος, Θανάσης Πετρόπουλος. Ο κ. Πετρόπουλος ανέλυσε τις κεντρικές προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και ειδικά τις βασικές θέσεις για τον πρωτογενή τομέα αναφορικά με αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους, δασεργάτες και εργάτες γης. Θεματικές τοποθετήσεις έγιναν από τον Θανάση Κούντρια Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας που ανέπτυξε τις πτυχές της Νέας Κ.Α.Π. ειδικά για τα οικολογικά σχήματα και τα Σχέδια Βελτίωσης και τον Αντώνη Πολίτη που ανέλυσε τη προγραμματική θέση του Κινήματος ως προς τον ρόλο των συνεργατικών σχημάτων των παραγωγών και των ενεργειακών κοινοτήτων στο δρόμο για «Πράσινη Μετάβαση». Το λόγο έλαβαν όλοι οι παριστάμενοι υποψήφιοι Βουλευτές, Καναβός Αποστόλης, Ούτα Μαρία, Σκρίμπας Σάκης, Τζούμας Νίκος και Τσεκούρα Βίκυ οι οποίοι τοποθετήθηκαν για το ζήτημα και δεσμεύτηκαν ότι η σχέση αυτή με τους αγρότες θα διατηρηθεί μέσω των οργάνων της παράταξης και μετά τις εκλογές, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους πολίτες. Αναφέρθηκαν επίσης όλες οι ενέργειες του ΠΑΣΟΚ-Μαγνησίας που έχουν γίνει από την εκλογή του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και έπειτα αναφορικά με τον παραγωγικό κόσμο, ενώ επισημάνθηκε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της παράταξης δίνει προσωπική έμφαση στο ζήτημα. Αναλύθηκε επίσης η πρόταση για σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό, ενώ ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Πετρόπουλος, ενημέρωσε και για προτάσεις όπως η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατών γης και την ένταξη των αλιέων στις ασφαλιστικές καλύψεις ΕΛΓΑ λόγω των αλλαγών που έρχονται από τη κλιματική αλλαγή. Ειδική μνεία έγινε και στη κτηνοτροφία που η νέα Κ.Α.Π. ενισχύει κυρίως τη βιολογική. Η εκδήλωση έκλεισε με παρέμβαση του Δημάρχου Αλμυρού που ανέλυσε εμφατικά το γεγονός της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις προσπάθειες να προασπίσει τα συμφέροντα των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει άρρηκτη σχέση με τον αγροτικό κόσμο από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου που άλλαξε τη κοινωνική θέση των παραγωγών. Στις 21η Μάη καλούνται όλοι να κάνουν το θυμό για όσα μας κρατάνε πίσω, απόφαση ΑΛΛΑΓΗΣ με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή. 

Πιο διαβασμένα