ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επίσκεψη Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο Κέντρο Υγείας Βόλου

Επίσκεψη Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο Κέντρο Υγείας Βόλου

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Βόλου πραγματοποίησε  η τέως υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας  Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τους χώρους και να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ειδικότερα, τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, επικεντρώνονται στις κτηριακές υποδομές αλλά και στην έλλειψη προσωπικού πολλών ειδικοτήτων. Το κτίριο του Κέντρου Υγείας, το οποίο ιδιοκτησιακά ανήκει στον  ΕΦΚΑ, βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για  να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτηρίων. Επίσης υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό όπως και στον ιατρικό εξοπλισμό των εργαστηρίων. Τραγική παραμένει η κατάσταση στο καρδιολογικό ιατρείο όπου  εδώ και δύο χρόνια είναι χωρίς υπέρηχο καρδιάς με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και να επωμίζονται το κόστος επίσκεψης σε ιδιώτη . Το γυναικολογικό τμήμα δεν διαθέτει υπέρηχο για να μπορέσει να ελέγξει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των γυναικών. Αλλά και η έλλειψη προσωπικού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δυσχεραίνει την λειτουργία του Κέντρου Υγείας με συνέπεια καθημερινά να υπάρχουν διαμαρτυρίες από την πλευρά των ασθενών αλλά και του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την παροχή σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό.

Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε: «Είναι απολύτως λυπηρό και εξοργιστικό ταυτόχρονα να υπάρχει στην περιοχή μας μια τέτοια δομή όπως το Κ.Υ. και να είναι υπό κατάρρευση κυριολεκτικά. Απαιτείται άμεσα ενίσχυση τόσο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και με υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό για τα εργαστήρια. Η υγειονομική περίθαλψη δεκάδων χιλιάδων πολιτών, καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, απαιτείται να είναι υψίστης προσοχής και ετοιμότητας για την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας»

Πιο διαβασμένα