ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο νέος βιοκλιματικός κεντρικός πεζοδρόμος του Βελεστίνου

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο νέος βιοκλιματικός κεντρικός πεζοδρόμος του Βελεστίνου
 
Σε μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του έργου παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Βουλευτής Θανάση Λιούπη, καθώς και Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.
 
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 950.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
 
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι: «Παραδίδουμε αναβαθμισμένο τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης του Βελεστίνου. Είναι ένας πεζόδρομος 200 μ. που ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων, εκσυγχρονίζει το δημόσιο χώρο ώστε να είναι πιο ελκυστικός, πιο λειτουργικός, πιο πράσινος και φιλικός στο περιβάλλον. Σεβόμενοι τα αρχαία κατασκευάσαμε μια ειδική γυάλινη προθήκη όπου τα εκθέτουμε. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και το Υπουργείο ολοκληρώσαμε ένα έργο ουσίας που αλλάζει την εικόνα στο κέντρο του Βελεστίνο».
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας δήλωσε: «Παραδίδεται σήμερα ένα μεγάλο έργο στην ιστορική πόλη του Βελεστίνου. Είναι μεγάλη μέρα για το Βελεστίνο γιατί αναβαθμίζεται αισθητικά, περιβαλλοντικά και αρχιτεκτονικά το κέντρο της πόλης μας. Εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει προστιθέμενη αξία και θα συμβάλλει στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους Δημότες μας. Μεγάλη αξία έχει ότι στο κέντρου του πεζοδρόμου αναδεικνύεται η ιστορία 3.000 χρόνων των αρχαίων Φερών. Η ανακάλυψη του αρχαίου τείχους αναδεικνύεται με μια σύγχρονη κατασκευή. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας που είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια μας. Εκτιμούμε ότι με τη συνέργεια και τη συνεργασία θα ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά το Δήμο Ρήγα Φεραίου».