ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Ο Κων. Μαραβέγιας στη νέα Στέγη των «Ιώνων»

Ο Κων. Μαραβέγιας στη νέα Στέγη των «Ιώνων»

«Εδώ ο πολιτισμός συναντά την παράδοση των προσφύγων

Τη νέα Στέγη της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες», επισκέφθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, λίγα 24ωρα πριν την τελετή παράδοσης του κτιρίου στην οδό Χρ. Λούλη, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Ο κ. Μαραβέγιας ξεναγήθηκε στον χώρο από την πρόεδρο των Ιώνων κ. Αργυρώ Μάμαλη - Κοπάνου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., που τον ενημέρωσαν για τις ανάγκες λειτουργίας του. Η διοίκηση του φορέα εξέφρασε την αμέριστη χαρά και ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ένα όραμα ετών, έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Ωστόσο, σημείωσε ότι βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση οικονομικής υποστήριξης για την επίλυση λειτουργικών ζητημάτων της νέας στέγης.

Από την πλευρά του ο κ. Μαραβέγιας εξήρε το έργο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ίωνες», τονίζοντας ότι εδώ και σχεδόν 30 χρόνια πετυχαίνει, μέσα από εκδηλώσεις ευρείας εμβέλειας, αφιερώματα και αξιόλογη εκδοτική δραστηριότητα, να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και τον πολιτισμό των χαμένων πατρίδων. 

«Στη Στέγη των Ιώνων, ο πολιτισμός συναντά την παράδοση, την παιδεία, τις αξίες και την κληρονομιά των προσφύγων. Το έργο του νέου κτιρίου, που αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την περιοχή, τιμά την προσφυγομάνα Νέα Ιωνία, και είμαι βέβαιος ότι θα μετατραπεί σε ένα Κέντρο μελέτης, έρευνας και ανάδειξης του Μικρασιατικού πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αυτονόητο ότι θα συνδράμω με όποιον τρόπο μπορώ, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Μαραβέγιας.

 

 

Πιο διαβασμένα