ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

"Παράδοση εξοπλισμού και αναπηρικού αμαξίδιου σε 59 σχολεία της Μαγνησίας"

"Παράδοση εξοπλισμού και αναπηρικού αμαξίδιου σε 59 σχολεία της Μαγνησίας"

 

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των διευθυντών, των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Μαγνησίας για ικανοποίηση πάγιων και έκτακτων αναγκών, λειτούργησε, άμεσα και καταλυτικά, ώστε να πραγματοποιηθεί η τρίτη, κατά σειρά, αποστολή εξοπλισμού σε σχολεία του νομού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των σχολείων που έχουν παραλάβει εξοπλισμό, μέχρι τώρα, ανέρχεται σε 59,  καθώς το σύνολο των σχολικών μονάδων, που υπέβαλαν αιτήματα, ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο ενώ κάποια ωφελήθηκαν περισσότερες από μια φορές επικαιροποιώντας τις ανάγκες.

Στην πρόσφατη αποστολή, παραδόθηκαν γραφεία, θρανία και καρέκλες, πίνακες μαρκαδόρου και μαγνητικούς, βιβλιοθήκες γραφείων και νηπιαγωγείων, εκπαιδευτικά παιχνίδια μαθηματικής σκέψης και παιχνίδια συσχετισμού & εξέλιξης, σύνθεσης πόλης, γραμμάτων και αριθμών, κασετίνες παιδαγωγικού υλικού και μπαστούνια ενώ για πρώτη φορά δόθηκε και ένα αναπηρικό αμαξίδιο αποδεικνύοντας ότι η διάθεση συνδρομής στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών ΑΜΕΑ είναι στις υψηλές προτεραιότητες .

Τα παραπάνω αντικείμενα παρέλαβαν το 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, 1ο Νηπιαγωγείο Κάρλας-Στεφανοβίκειου, 2ο Νηπιαγωγείο Ιωλκού, 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 10ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, 1ο Δημοτικό Κάρλας-Στεφανοβίκειου, 1ο Δημοτικό Φερών-Βελεστίνου, 2ο Δημοτικό Κάρλας-Ριζόμυλου, 7ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, 8ο Δημοτικό Βόλου, 26ο Δημοτικό Βόλου, 4ο Γυμνάσιο Βόλου, 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 6ο Γυμνάσιο Βόλου, Λύκειο Βελεστίνου, 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ΕΕΕΕΚ Βόλου, 1ο ΣΕΚ Νέας Ιωνίας, 2ο ΣΕΚ Νέας Ιωνίας.

Η κα Μακρή ανέφερε στις συνομιλίες της με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων κατά τη παράδοση του υλικού: «Μέχρι τώρα έχουμε μοιραστεί την εμπειρία τριών μεγάλων παραδόσεων εξοπλισμού, που κάλυψαν καταγεγραμμένες ανάγκες του συνόλου των σχολείων, όλων των βαθμίδων, του Ν. Μαγνησίας, που αιτήθηκαν εξοπλισμό.

Συνεχίζουμε, με αμείωτο ρυθμό, να ανταποκρινόμαστε, έμπρακτα και τάχιστα, στις ανάγκες των σχολικών μονάδων, των παιδιών και των εκπαιδευτικών ολοκληρώνοντας και την τρίτη παράδοση εξοπλισμού ενώ ο αριθμός των σχολείων που έχουν ωφεληθεί ανέρχεται σε 59, μέχρι τώρα. Εγώ, προσωπικά, ως υφυπουργός Παιδείας και ως βουλευτής του νομού μας, θα φροντίσω, ώστε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας να λάβουν κάθε δυνατή παροχή, μέσα από συντονισμένες συνεργασίες και από κοινού ενέργειες με φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες».

 

 

Πιο διαβασμένα