ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επίσκεψη Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο ΤΕΕ Μαγνησίας

 
Επίσκεψη Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο ΤΕΕ Μαγνησίας

 

Επίσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας πραγματοποίησε  η τέως υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας  Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα, έχοντας έτσι την ευκαιρία να ενημερωθεί από την Πρόεδρο για τις δράσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου  Μαγνησίας, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί τόσο στην καθημερινότητά τους, όσο και από την οικονομική κρίση.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα έθεσε θέματα όπως η εκτός σχεδίου δόμηση. Σύμφωνα με την απόφαση 176/2023 της Ολομέλειας του ΣτΕ για την εκτός σχεδίου δόμηση, κατά παρέκκλιση δόμησης στα λεγόμενα «μικρά οικόπεδα,  απαγορεύει τη δόμηση ακόμα και στα άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια άνω των 4 στρεμμάτων, ενώ είναι μετέωρες και οι αιτήσεις οικοδομικών αδειών. Σύμφωνα με την κ. Καπούλα, άποψη του ΤΕΕ είναι ότι στο ΠΤΔ του ’85 δεν υπήρχε ασάφεια. Απαιτείται να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε αυτή να εναρμονίζεται με τον πολεοδομικό σχεδιασμό ενώ μεταβατικά να ισχύουν τα εμπράγματα δικαιώματα των πολιτών και να μην πληγούν οι ιδιοκτησίες.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος τόνισε ότι το ΤΕΕ δίνει μεγάλο αγώνα για να ρυθμίσει τα γραφειοκρατικά ζητήματα μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου. Επίσης φιλοξενεί τις συνεδριάσεις των Δασικών Επιτροπών με αποτέλεσμα η Μαγνησία να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό σε αποφάσεις για την επίλυση των δασικών αντιρρήσεων των ιδιοκτητών. Σε εξέλιξη είναι τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια όπου αναμένεται ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να προκηρυχθούν οι μελέτες για να οριοθετηθούν πλέον τα όρια των οικισμών και να επιλυθεί κι αυτό το σοβαρό πρόβλημα με τους οικισμούς του Πηλίου.

Η κ. Καπούλα επεσήμανε την καλή συνεργασία που είχαν με την κ. Χρυσοβελώνη όλα τα χρόνια και την ευχαρίστησε για άλλη μια φορά για την συμβολή της και  παρέμβασή της όταν κατείχε την θέση της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, για το αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής όπου  αιτούνταν  την εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Λατομείου έως το Βόλο επί της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, επαναφέροντας το χρόνιο αίτημά τους για παράκαμψη του οικιστικού ιστού της Ν. Ιωνίας μέσω της κατάργησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή αυτή.

Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε την κ. Καπούλα για την υποδοχή και ενημέρωση που της παρείχε και τόνισε ότι πάντα θα είναι δίπλα στο ΤΕΕ και θα συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί στην επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο.

Πιο διαβασμένα