ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της πλωτής εξέδρας στη Σκιάθο

Ο Ιωάννης Σακκόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Μαγνησίας
Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της πλωτής εξέδρας στη Σκιάθο

Η δήλωσή του:

Αγανάκτηση προκαλεί η δυστοκία επίλυσης ενός ζωτικού προβλήματος για τους επαγγελματίες θαλάσσιου τουρισμού της Σκιάθου και τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού.

Η αδυναμία να δοθεί λύση εδώ και 20 χρόνια στο θέμα της πλωτής εξέδρας που χρησιμοποιείται για την πρόσδεση επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής, στερεί από το νησί τουρίστες και σημαντικά έσοδα.

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ανησυχία των επαγγελματιών θαλάσσιου τουρισμού που υπολογίζουν ότι, εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος, η Σκιάθος χάνει κάθε χρόνο 16.000 τουρίστες και ζητούν να δοθεί άμεσα λύση.

Υπουργείο Ναυτιλίας, υπουργείο Τουρισμού και ΤΑΙΠΕΔ, που εμπλέκονται στην υπόθεση, επιβάλλεται να προωθήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση την αντιμετώπιση του προβλήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη θετική εισήγηση του Λιμεναρχείου Σκιάθου ότι η πλωτή εξέδρα είναι ανάγκη να παραμείνει στο σημείο όπου βρίσκεται και να αδειοδοτηθεί.

Είναι αδιανόητο να καρκινοβατούν τέτοιου είδους προβλήματα σε ένα νησί που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού στη Μαγνησία και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Τοπικοί βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος θα πρέπει από την πλευρά τους να αναλάβουν όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και η Σκιάθος αρχίσει να χάνει το μερίδιο που δικαιούται και της αναλογεί από την τουριστική βιομηχανία.