ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρης Τσιμπανάκος.

Κατά την επίσκεψή του, ο Δημήτρης Τσιμπανάκος συζήτησε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο κ. Πολύζος αναφέρθηκε στο ζήτημα της μείωσης του μαθητικού πληθυσμού που επηρεάζει ουσιαστικά την εκπαίδευση, τονίζοντας πως η μείωση συνεχίζεται αλλά ο ρυθμός μείωσης για πρώτη χρονιά είναι μικρότερος από την προηγούμενη. Επίσης, σημείωσε την ανάγκη κτιριακής αναβάθμισης των υποδομών, ειδικά στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Τέλος, ανέφερε πως την φετινή χρονιά δεν έμειναν κενές θέσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο δημογραφικό ζήτημα που ουσιαστικά είναι ο πυρήνας του προβλήματος του μειώμενου αριθμού των μαθητών. «Το δημογραφικό ζήτημα επηρεάζει και την παιδεία όπως, επίσης, το ασφαλιστικό και την οικονομία εν γένει. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ένα πλήρες πλαίσιο θέσεων όπως το απόθεμα κοινωνικής κατοικίας για να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να ζουν με φθηνό ενοίκιο στα αστικά κέντρα» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας. Επίσης, ο Δημήτρης Τσιμπανάκος τόνισε την «ανάγκη αναδιανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που δυστυχώς μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση έχει επιλέξει να το διανείμει σε λίγους και όχι στους πολλούς και ουσιαστικά να έχουμε μια διάχυση προς όλο το κοινωνικό σύνολο. Το ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί υπέρ της στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών ενώ έχει καταθέσει και προτάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων γυναικών δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφαλείας για την εργαζόμενη μητέρα».

«Σημαντικό ρόλο θα παίξει η γενίκευση του ολοήμερου σχολείου με το ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε όλα τα δημοτικά άνω των εξαθεσίων καθώς και η προώθηση της εφαρμογής των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις με έμφαση στη διαθεματικότητα, τη βιωματική μάθηση, τη συνεργατικότητα και τις καινοτομίες» υπογράμμισε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος σχετικά με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής για το νέο σχολείο.

Πιο διαβασμένα