ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Κ. Παπανάτσιου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι δίπλα στους ανάπηρους συμπολίτες μας

Κ. Παπανάτσιου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι δίπλα στους ανάπηρους συμπολίτες μας

Ο βαθμός που μια κοινωνία φροντίζει για τους ανάπηρους συμπολίτες της αντανακλά και το επίπεδο του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ευημερίας της εκάστοτε χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρέθηκε δίπλα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών και την διαμαρτυρία που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τέσσερα χρόνια τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ παρόλα τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα επιδείνωσε την κατάσταση των αναπήρων. Συγκεκριμένα οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων από τα ΚΕΠΑ έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια επιδομάτων, συντάξεων και αναδρομικών. Ακόμα, ακολούθησε  η κατάργηση της πριμοδότησης αναπήρων άνω του 50% για πρόσληψη ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ στο δημόσιο, το πάγωμα της αποϊδρυματοποίησης, η μη υλοποίηση των 160 εγκεκριμένων επί ΣΥΡΙΖΑ με πόρους του ΕΣΠΑ Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, η μη εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου «προσωπικού βοηθού» και πρόσφατα η κατάργηση της εκπροσώπησης των αναπήρων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΥ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί στο πρόγραμμα μας για άμεση αύξηση, κατά 20%, των επιδομάτων αναπηρίας, δωρεάν χορήγηση των εργαλείων αξιοπρέπειας (π.χ. αμαξίδια, τεχνητά μέλη, ακουστικά κ.λπ), προσωπικό βοηθό ή φροντιστή και σε 24ωρη βάση αν χρειάζεται, για 70.000 άτομα, πιλοτικό πρόγραμμα προσβασιμότητας, ουσιαστική αναμόρφωση των ΚΕΠΑ με πολλαπλασιασμό των γιατρών και των ειδικοτήτων στις επιτροπές.

Γιατί, η πολιτεία οφείλει να συντάσσεται στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία με ουσιαστικές πράξεις κι όχι με επικοινωνιακές υποσχέσεις.

Πιο διαβασμένα