ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Πέμπτη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας
Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Πέμπτη

 

Συνάδελφοι αύριο Πέμπτη συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Εκφράζουμε  την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου που αποφάσισε κινητοποιήσεις προκειμένου να λυθεί οριστικά και θετικά το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).

Είναι πρωτοφανές, αυταρχικό και άκρως επικίνδυνο να καλείται σε απολογία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προφανέστατα κατόπιν άνωθεν πολιτικής-κυβερνητικής εντολής, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, γιατί αρνήθηκε να ασκήσει έφεση επί των δύο (2) πρωτόδικων αποφάσεων και να αποδεχθεί την μετατροπή της σύμβασης των τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου.

Δεν νοείται Αιρετός και Δημοτικό Συμβούλιο που σκέφτηκαν και αποφάσισαν για το καλό της πόλης και των Δημοτών που τους εμπιστεύτηκαν, να βρίσκονται κατηγορούμενοι γιατί χαλάνε τη... σούπα της ιδιωτικοποίησης που με μεγάλο κόπο και ιδρώτα προσπαθεί να φτιάξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.). Τα έργα της μιλούν από μόνα τους. Παραποίησε τη λαϊκή εντολή, «κουρέλιασε» την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετέφερε κρίσιμες αρμοδιότητες από τα Δημοτικά Συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές που ελέγχει για να διευκολυνθεί το ξεπούλημα των υπηρεσιών στα εργολαβικά συμφέροντα.

Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό. Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρέπει εδώ και τώρα να καταργηθεί η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά μόνο σε διεκδικήσεις εργαζομένων την στιγμή που για κάθε διεκδίκηση ιδιώτη ή εργολάβου επιτρέπεται ο συμβιβασμός, ή κατάργηση δίκης και η μη άσκηση ένδικων μέσων.

Στηρίζουμε ενεργά τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κόντρα σε όσους θέλουν την απαξίωση τους και την εκχώρηση τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αναβάθμιση του θεσμού και την ενίσχυση του με μόνιμο προσωπικό