ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο "Φως" το Ιστορικό Αρχείου του Λυκείου Βελεστίνου

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του πολύτιμου ιστορικού αρχείου που αφορά την ιστορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας από το 1897 πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/3) στο χώρο του σχολείου παρουσία επισήμων
Στο "Φως" το Ιστορικό Αρχείου του Λυκείου Βελεστίνου

Σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου του Λυκείου Βελεστίνου, στην σχολική μονάδα.

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Βελεστίνου, Μαρία Μπούρα, πραγματοποίησε μία συνοπτική αναφορά στη λειτουργία του σχολείου από το 1897 έως σήμερα, όπως φαίνεται στο διασωθέν Αρχείο. Παράλληλα, τόνισε την ανεκτίμητη εκπαιδευτική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει ως παρακαταθήκη το Ιστορικό υλικό, το οποίο πλέον είναι προσβάσιμο και διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο για μελέτη και έρευνα.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή,  από τον Δήμο ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτριος Νασίκας και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Βάσω Παπανικολάου, από τη ΔΔΕ Μαγνησίας οι Ρηγώ Φασουράκη - Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δημήτριος Σαμαράς, η διευθύντρια του Γυμνασίου Βελεστίνου, Κωνσταντίνα Πανταζοπούλου, εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Βελεστίνου και ο Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης Γεώργιος Κοντομήτρος, ο οποίος διετέλεσε και διευθυντής του σχολείου. 

Περαιτέρω στόχο αποτελεί, πλέον, η ανάδειξη και γνωστοποίηση του Ιστορικού Αρχείου προς το κοινό της ευρύτερης περιοχής κι όχι μόνο καθώς και η μελλοντική ψηφιοποίησή του.