ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επίσκεψη κι ενημέρωση για το Νοσοκομείο Βόλου

Επίσκεψη κι ενημέρωση για το Νοσοκομείο Βόλου από τον υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στην Μαγνησία, Σάκη Σκρίμπα
Επίσκεψη κι ενημέρωση για το Νοσοκομείο Βόλου
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο εργαζομένων, τη διοίκηση, τα διοικητικά στελέχη, καθώς και την διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου για τον χρόνο που διέθεσαν έτσι ώστε να ενημερωθώ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλα τα επίπεδα, τις λύσεις που προτείνουν, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του Νοσοκομείου.
 
Παρά τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικου προσωπικού σε ορισμένους τομείς, τα εξαντλητικά ωράρια,τον μεγάλο χρόνο αναμονής χειρουργείων, τις χαμηλές αμοιβές, θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι αξίζουν μια "μονιμοποίηση" του χειροκροτηματος.
 
Σε άλλο μήκος κύματος, η ΝΔ με την ουσιαστική κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ, οδηγεί στην μετατροπή ενός δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς.
 
Εμείς το ΠΑΣΟΚ προτείνουμε:
 
-Ισχυρή αυτονομία του ΕΣΥ με έμφαση στον δημόσιο χαρακτήρα.
 
-Νέο μοντέλο πρωτοβάθμιας υγείας, κινητές μονάδες, δράσεις προληπτικής ιατρικής, ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας, δημόσια κέντρα αποκατάστασης.
 
-Άμεση ενίσχυση των δομών υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.
 
-Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στα νησιά, με μισθολογικα, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για εκείνους που επιλέγουν να υπηρετήσουν εκεί.
 
-Ψηφιακές υπηρεσίες δημόσιας υγείας ιδιαίτερα στην περιφέρεια με υπηρεσίες τηλειατρικης και καινοτόμες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.
 
-Μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανέργους.
 
-Ενεργοποίηση ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης, το οποίο θα ελέγχει την ποιότητα και την αποδοτικοτητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
 
Το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε το ΕΣΥ και είναι εκείνο, που με τη δύναμη την οποία θα του δώσουν οι πολίτες, θα συμβάλει στην αναγέννηση του.

Πιο διαβασμένα