ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στο Δικαστικό Μέγαρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και τους δικαστικούς υπαλλήλους είχε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος
Στο Δικαστικό Μέγαρο

Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και με μέλη του Δ.Σ. των Δικαστικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρης Τσιμπανάκος, κατά την επίσκεψή του στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, έθεσε το ζήτημα της εξόφλησης των αμοιβών νομικής βοήθειας που ενώ με το νόμο 5016/23 δίνεται λύση στην καθυστέρηση εκκαθάρισης των δικηγορικών αμοιβών, ενάμιση μήνα μετά δεν έχει εφαρμοστεί. Αναφέρθηκε στις αμοιβές των προέδρων και των μελών των επιτροπών για αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών όπου και εκεί εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένουν απλήρωτοι. Επιπλέον, ενημέρωσε τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρη Τσιμπανάκο, για τις εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς του Διοικητικού Πρωτοδικείου από το Βόλο στη Λάρισα που με τις κινήσεις του Δ.Σ.Β. αποφεύχθηκε η περίπτωση λειτουργίας του ως σταθμό τηλεματικής πριν το 2026 ενώ τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από όλους για το μέλλον στο συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, ο κ. Στρατηγόπουλος σημείωσε τις διεκδικήσεις τον δικηγόρων όσον αφορά για μετάπτωση από τον υψηλό στο χαμηλό συντελεστή στο ΦΠΑ ενώ για το κτιριακό ζήτημα υπογράμμισε πως η ενδεδειγμένη λύση για τη μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου θα ήταν σε σημείο όπου θα υπήρχε το στοιχείο της κεντρικότητας και του συμβολισμού που έχει το δικαστικό μέγαρο σε μια πόλη.

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Τσιμπανάκος δήλωσε πως «η νομική βοήθεια αλλά και οι αποφάσεις που εκδίδονται από τις επιτροπές αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες είναι ζητήματα που αφορούν τους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας αλλά και αυτούς που προσπαθούν να προφυλάξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να γίνεται με το κράτος να έχει το ρόλο του τζαμπατζή μην υλοποιώντας τις υποχρεώσεις του απέναντι στους δικηγόρους».

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με το ΔΣ των Δικαστικών Υπαλλήλων οι οποίοι αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις που έχουν σε μισθολογικό αλλά και σε λειτουργικό επίπεδο καθώς εξέφρασαν την ανάγκη μεταφοράς του Δικαστικού Μεγάρου ώστε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας με αποτέλεσμα την καλύτερη παροχή υπηρεσίας προς τους πολίτες αλλά και καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, όσον αφορά το ζήτημα των μισθολογικών διεκδικήσεων από τους υπαλλήλους αλλά και το ζήτημα του Δ.Σ.Β. της μετάπτωσης του ΦΠΑ από τον υψηλό στο χαμηλό συντελεστή, ανέφερε πως «όποια δυνατότητα παροχών προκύπτει από δεσμεύσεις που δεν υποχρεούμαστε να εφαρμόζουμε μετά από τόσα χρόνια κρίσης πρέπει να γίνεται με δίκαιο τρόπο και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τη διαγενεακή δικαιοσύνη. Η θέση του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής είναι ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η βούληση του δικηγορικού κόσμου και των δικαστικών υπαλλήλων από τους έχοντες την ευθύνη της χωροθέτησης του νέου δικαστικού μεγάρου». 

Πιο διαβασμένα