ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΛΒ

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΛΒ

 

Με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΑΡΓΩ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου συναντήθηκε, η  πρώην Υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε ήταν καταρχήν η υποστελέχωση της υπηρεσίας. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Μανώλης το οργανόγραμμα της υπηρεσίας ήταν για 140 άτομα και δυστυχώς αυτή την στιγμή, μετά τις περικοπές που επήλθαν από τα μνημόνια, η υπηρεσία αποδεκατίστηκε και έμεινε με 40 άτομα. Στο υπάρχον μόνιμο προσωπικό εντάσσονται και τα άτομα που απασχολούνται με εργολαβίες, όπου αίτημά τους είναι να διασφαλιστεί το εργασιακό τους μέλλον.

Όπως τονίστηκε από τους εργαζόμενους ένα άλλο θέμα που τους ταλανίζει, είναι η μη αναγνώριση της προϋπηρεσία τους με συνέπεια σε έναν επικείμενο διαγωνισμό να μην μπορούν να μοριοδοτηθούν. Επομένως αίτημά τους είναι να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους και να λαμβάνεται υπόψη η εντοπιότητα ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των αποσπάσεων σε τόπους καταγωγής των προσληφθέντων,  με συνέπεια η υπηρεσία να υποστελεχώνεται ακόμη περισσότερο.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η  έξοδός τους από το ενιαίο μισθολόγιο και η επιστροφή στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η κ. Χρυσοβελώνη από την πλευρά της τόνισε ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε γίνει επανεκκίνηση των προσλήψεων και έτσι μονιμοποιήθηκαν εργαζόμενοι που απασχολούνταν με καθεστώς συμβάσεων και συνέχισε λέγοντας: «Το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΛΒ αποτελεί την κινητήρια δύναμη της λειτουργίας και προβολής του λιμανιού μας. Οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργούν όλα άψογα, δουλεύοντας καθημερινά ακόμη και τα Σαββατοκύριακα ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις που έχει ο Οργανισμός. Δικαιούνται να έχουν διασφαλισμένο το εργασιακό τους μέλλον με τις ανάλογες  αποδοχές που δικαιούνται και η πολιτεία οφείλει να τους  αντιμετωπίζει με την δέουσα προσοχή »