ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα για τον Αυτισμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ημερίδα για τον Αυτισμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day, Κυριακή 2 Απριλίου 2023) και της Παγκόσμιας Εβδομάδας Αποδοχής για τον Αυτισμό (World Autism Acceptance Week, 27 Μαρτίου- 2 Απριλίου 2023), το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Π.Μ.Σ «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή» του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μαγνησίας, διοργανώνει, την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 18:00, ημερίδα με τίτλο «Αυτισμός: από την πρώιμη παρέμβαση στην ενήλικη ζωή», στο Αμφιθέατρο Σαράτση, Συγκρότημα Παπαστράτος, Βόλος.

Εισηγητές είναι οι : Δέσποινα Παπούδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Π.Τ.Ε.Α., Νησιώτου Ιουλία, Αφυπ. Μέλος ΔΕΠ Π.Τ.Ε.Α., Στυλιανή Παπακώστα, Φυσίατρος, ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, Κατερίνα Ζιάρρα, Ψυχολόγος, Χρυσούλα Παπακυριάκου, Ειδική Παιδαγωγός, και Θώμη Σούλτη, Ψυχολόγος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν ζητήματα σχετικά με την πρώιμη παρέμβαση και την ενήλικη ζωή των ατόμων με αυτισμό.

Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό και στο τέλος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

πηγή: ertnews.gr