ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων-ποτών "FOODEXPO 2023"

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων-ποτών "FOODEXPO 2023"

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην «FOOD EXPO 2023 – ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ» που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα το τριήμερο 18, 19 και 20 Μαρτίου.

H FOOD EXPO 2023, αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη αφού παρουσιάζονται πάνω από 50.000 ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας τρόφιμα και ποτά από 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες.

Επίσης, στην έκθεση Oenotelia, η οποία διοργανώθηκε παράλληλα, υπήρξε μία μεγάλη γκάμα από ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας.

500 επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδος έδωσαν το παρών στην Έκθεση, μέσα από τις οργανωμένες συμμετοχές 13 Περιφερειών, 11 Επιμελητηρίων και 4 Δήμων και τα μοναδικής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα που παρουσιάστηκαν, έκλεψαν τις εντυπώσεις. Στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα των Περιφερειών, των Επιμελητηρίων αλλά και των Δήμων φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, να αναδείξουν την παραγωγή τους, να βελτιώσουν το εξαγωγικό προφίλ τους και να πραγματοποιήσουν εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες και συμφωνίες με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτή τη χρονιά, το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε με έντεκα επιχειρήσεις και συγκεκριμένα πήραν μέρος οι: Βηλαράς Χριστόδουλος, βοτανικά αφεψήματα, Αγγελής Ευθύμιος-Μάριος με προϊόντα με βάση το ρόδι, η επιχείρηση «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΚΟΥΝΤΣ ΙΚΕ» με ξηρούς καρπούς, η Μπασμπανέλου Αθανασία με μπάρες και μείγματα δημητριακών, ο Δόβας Νικόλαος με βιολογικά-χειροποίητα σαπούνια, η «DOWNVILLAGE ΜΟΝ.ΙΚΕ» με προϊόντα μαύρου σκόρδου, η «VRINO ΕΠΕ» με αρωματικά φυτά και μπαχαρικά, η «ΣΙΟΥΡΑΣ ΑΓΒΕ» με ελιές και λάδι, η «CROZANA AGRO LTD» με ελιές και λάδι και ο κ. Ιωάννης Χαρμάνης με χαλβά.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Γεν. Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπασδάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επιμελητηριακή συμμετοχή που έλαβε μάλιστα και διθυραμβικές κριτικές από τους επισκέπτες της Έκθεσης.

«Αποτελεί για όλους εμάς μονόδρομο η στήριξη του επαγγελματία και κάθε διοργάνωσης που στόχο έχει την εξωστρέφεια και την στήριξη της οικονομίας μας. Οφείλουμε -αν μη τι άλλο- να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλει η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Δίνουμε ξανά ραντεβού στην FOOD EXPO προσδοκώντας στην καλυτέρευση των συνθηκών και στην επιστροφή της ομαλότητας που συνεπάγεται η πολυπόθητη ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας”. 

Πιο διαβασμένα