ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιορτή τέχνης και δημιουργίας στο Δίαυλο

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθούν στο "Δίαυλο" τα εγκαίνια της έκθεσης όλων των εικαστικών εργαστηρίων του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ως επιστέγασμα των προσπαθειών και του έργου  που επιτελέστηκε  κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019
Γιορτή τέχνης και δημιουργίας στο Δίαυλο

 

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων αποτελεί έναν χώρο άμεσης επαφής και γνωριμίας με τις εικαστικές τέχνες, μέσα από την ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, ενώ περιλαμβάνει τμήματα σε διαφορετικούς τομείς και για νέους και ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας. 

Βασικός του στόχος είναι να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα την καλλιτεχνική δυναμική και το ταλέντο τους, μέσα από την πολυδιάστατη γλώσσα της Τέχνης και της Δημιουργίας.

Τη φετινή χρονιά συμμετείχαν στα εικαστικά εργαστήρια περισσότερα από 150 άτομα, τα οποία - σε μία γενικότερη διάθεση εξωστρέφειας - θα επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν με το κοινό, εκθέτοντας τα έργα και τις δημιουργίες τους, υπό την καθοδήγηση των αξιόλογων δασκάλων τους. Συγκεκριμένα θα εκθέσουν έργα τους μαθητές των εργαστηρίων:  Φωτογραφίας, με τον Λέοντα Μουρτζούκο – Φωτογράφο,  Κεραμικής, με τον Στέργιο Γουδίνη – Κεραμίστα, Εικαστικών Κατασκευών, με τον Βαγγέλη Πατσέα , Γλύπτη – Κεραμίστα,  Ψηφιδωτού, με την Καλλιόπη Λάκκα, Συντηρήτρια Έργων Τέχνης – Ψηφιδογράφο,  Κόμικ, με τον Απόστολο Παπακωνσταντίνου, Δημιουργό graphic novels – Κινούμενο Σχέδιο.

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο στενό, στην είσοδο του "Διαύλου", στην οδό Σκενδεράνη 11. Η έκθεση θα λειτουργήσει για το κοινό έως τις 30 Ιουνίου (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-13.00). Πληροφορίες στη γραμματεία του Τμήματος ή στα τηλέφωνα  24210 25363 – 33692. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.