ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την απεργία της Πέμπτης

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ  και ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΘΟΛΟ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

Συναδέλφισσες. συνάδελφοι 

Ο λαός του Βόλου και της Μαγνησίας έδωσε την Κυριακή που μας πέρασε, με τη συμμετοχή του στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργάνωσαν συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς, μια ακόμα συγκλονιστική απάντηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα να συγκαλύψουν τις πραγματικές πολιτικές ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Τα ρίχνουν όλα στην ατομική ευθύνη του ενός ή του άλλου υπαλλήλου για να βγει «λάδι» η αντιλαϊκή πολιτική που όλοι τους ακολούθησαν, παίρνοντας η μια κυβέρνηση την σκυτάλη από την προηγούμενη. Επιχειρούν να βάλουν τον λαό στη γωνία, με το κάλπικο επιχείρημα ότι τώρα είναι δήθεν η ώρα της ευθύνης, της σιωπής και του «σκασμού». Δεν θα το πετύχουν. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα μείνει ατιμώρητο.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι ίδιες πολιτικές που τσεκούρωσαν το εισόδημα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, ανεξάρτητα από το ποιος βρισκόταν στην κυβέρνηση (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι δορυφόροι τους), ήταν αυτές που απαξίωσαν τους σιδηρόδρομους και παρέδοσαν τα φιλέτα τους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Το κράτος τους εμφανίζεται “ανύπαρκτο” όταν έχει μπροστά του τα λαϊκά προβλήματα (την ακρίβεια, τη διαχείριση της πανδημίας, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, τα εργατικά “ατυχήματα” και τόσα άλλα). Το ίδιο όμως κράτος είναι πολύ ισχυρό και ικανό όταν φτιάχνει υποδομές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ηλεκτρονικό "φακέλωμα", όταν δίνει εντολές να ξηλώσουν το ρεύμα ή το νερό σε χαμηλοσυναξιούχους που δεν έχουν να πληρώσουν, όταν κινητοποιεί την “δικαιοσύνη” για να κυρύξει κάθε εργατική απεργία και κινητοποίηση “παράνομη και καταχρηστική”. Την ίδια ώρα μπουκώνει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεγαλοεργολάβους με δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν δίνουμε συγχωροχάρτια σε κανέναν. Την ερχόμενη Πέμπτη 16 του Μάρτη, μέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας, οι δρόμοι του Βόλου πρέπει να πλημμυρίσουν για μια ακόμα φορά. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να βρεθεί στη δουλειά. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων, μαζικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.