ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη μνήμη της Φενίννας Βασιλού ο παιδικός αγώνας δρόμου της Ν. Αγχιάλου

Στη μνήμη της Φενίννας Βασιλού ο παιδικός αγώνας δρόμου της Ν. Αγχιάλου

Ο Μάρτιος είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Νεφρού. Το Μυελοειδές Καρκίνωμα Νεφρού (Renal medullary Carcinoma_RMC) είναι ένας αρκετά σπάνιος και επιθετικός τύπος καρκίνου νεφρού και έχει συνδεθεί με το Στίγμα Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας.

Το Kidney Cancer Association, το Chris Johnson Foundation, το RMC Support και άλλοι οργανισμοί ανά τον κόσμο προσπαθούν εκτενώς να πληροφορήσουν το κοινό σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της δύσκολης αυτής νόσου.

Κάθε Μάρτιο οργανώνονται εκδηλώσεις δρομικές και άλλες, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού, στήριξης της έρευνας, συμπαράστασης στους μαχητές και απόδοσης τιμής σε όσους έχασαν τη μάχη.

Φέτος κλείνει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η 16χρονη μαθήτρια και αθλήτρια του στίβου στην Αθλητική Ακαδημία Άτλας, Φενίννα Βασιλού από το Βόλο, έχασε τη μάχη με αυτή τη νόσο.

Στη μνήμη της, η διοργάνωση του 2ου Αγώνα Δρόμου Ν. Αγχιάλου αφιερώνει τον παιδικό αγώνα  Feel My Power-Feninna που  θα διεξαχθεί  την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στις 11 π.μ. στο Λιμανάκι της Αγχιάλου, η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγραφές θα γίνονται  την ημέρα του αγώνα στον ίδιο χώρο από τις 10:15.  Σε όλα  τα παιδιά θα απονεμηθούν μετάλλια και  η ομάδα RMC Support Greece_Feel My Power_Feninna θα προσφέρει  και  τις  κονκάρδες  με το emoji που σχεδίασε η Φενίννα όταν έχασε τα μαλλιά της.

Πριν τον παιδικό αγώνα, διεξάγονται οι αγώνες  5χλμ. και 10χλμ. με ώρα εκκίνησης 10:00 και 11:00 αντίστοιχα.

Τρέχουμε ή περπατάμε για την υγεία μας και βλέπουμε το ουράνιο τόξο της Φενίννας να χρωματίζει τα παιδιά και να τους χαρίζει τη δύναμή της.