ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Φιλιώ Χαϊδεμένου": Σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο Βελεστίνο

"Φιλιώ Χαϊδεμένου": Σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο Βελεστίνο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου, παρουσίασε την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου την θεατρική παράσταση "ΦΙΛΙΩ", μία παράσταση για τη ζωή της Μικρασιάτισσας Φιλιώς Χαϊδεμένου.

Η πλέον πραγματική παράσταση που έδωσε να καταλάβουν οι νεώτεροι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι. Από τη ζωή στην όμορφη Σμύρνη και τη διαδρομή ως την τραγωδία της γενοκτονίας των Μικρασιατών, τον ξεριζωμό από τις εστίες της Μικράς Ασίας. Η καταστροφή της Σμύρνης στις πραγματικές της διαστάσεις. 

Έπαιξαν: Ράνια Μπομπότη, Θανάσης Νέμτσας, Νίκη Τσιτσή

Συμμετείχαν οι χορευτές της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου: Γιώργος Σπανδώνης, Βάσω Δανηλοπούλου, Γεωργία Νέμτσα, Γιάννα Σαμουήλ, Ελένη Ντάλλα-Μπομπότη, Στέργιος Καλόγηρος, Ηλίας Σπανδώνης, Γιωργίνα Νέμτσα. 

Έπαιξαν οι μουσικοί: Δημήτρης Τρουμπουτζάς (μπουζούκι-τραγούδι), Κώστας Καραδέμητρος (κιθάρα-τραγούδι), Ζήσης Γεωργαλιός (κανονάκι), Νεφέλη Σγατζή (τραγούδι)

Η εκδήλωση ήταν σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραιου, την ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας και την θεατρική ομάδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου "Αειράνη".
 
Δείτε φωτογραφίες της Γεωργίας Νέμτσα