ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Κάλεσμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ για το συλλαλητήριο της Κυριακής

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΗ στις 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες. συνάδελφοι 

Η συγκλονιστική συμμετοχή χιλιάδων λαού στην απεργία και στο συλλαλητήριο στο Βόλο στις 8 Μάρτη έδωσε μια αποφασιστική απάντηση στην άθλια επιχείρηση να απαλλαγούν από τις ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η Hellenic Train και ο ΟΣΕ. Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τις πόλεις της χώρας, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής, εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές και γονείς, συνταξιούχοι, αγρότες, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, γίναμε η φωνή των νεκρών για να απαιτήσουμε πραγματική δικαιοσύνη. Οργή λαού! 

Στην Ελλάδα του 2023, του «επιτελικού κράτους», το κέρδος είναι η αιτία για τα πλωτά φέρετρα του “Δύστος” και του “Σάμινα”, για το πολύνεκρο έγκλημα με τους μαθητές στα Τέμπη, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και στη Βόρεια Εύβοια, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, για τα εκατοντάδες εργοδοτικά «ατυχήματα» στα κρεματόρια των χώρων δουλειάς.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ 

Η σημερινή κυβέρνηση, η προηγούμενη κυβέρνηση, τα κόμματα που κυβέρνησαν και υλοποιούν την πολιτική που αφήνει πίσω της εκατόμβες νεκρών, έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Είναι ένοχοι! Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους δεν συγκινούν κανέναν. 

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα.

Τώρα πρέπει να δώσουμε ακόμα πιο αποφασιστική απάντηση, να απαιτήσουμε το έγκλημα να τιμωρηθεί. Την τιμωρία δεν θα την φέρει η «δικαιοσύνη» και οι νόμοι τους που κρίνουν παράνομη κάθε εργατική απεργία και διεκδίκηση, την ίδια ώρα που κρίνουν νόμιμο το ξεπούλημα από τα «κοράκια» των σπιτιών της λαϊκής οικογένειας. Την τιμωρία δεν θα την φέρουν οι διάφορες επιτροπές «εμπειρογνωμόνων» από στελέχη που πρωτοστάτησαν στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων. Ούτε οι διάφοροι τηλε-εισαγγελείς που αναζητούν το πρόβλημα στους «υψηλούς μισθούς» των σιδηροδρομικών. Την τιμωρία μόνο εμείς μπορούμε να την επιβάλλουμε με τους αγώνες μας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι. 

Απαιτούμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της ζωής μας στην δουλειά, στις μεταφορές, στην υγεία. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε με τις ζωές μας ότι θεωρούν κόστος εργοδοσία – κράτος και κυβερνήσεις. Δείχνουμε την δική μας δύναμη! Η οργή και η αγανάκτηση μας, γίνεται αγώνας για την ζωή που μας αξίζει και μπορούμε να ζήσουμε σήμερα.

Δίνουμε όλοι το παρόν στη νέα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του λαού του Βόλου και της περιοχής μας την Κυριακή 12 Μάρτη στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.