ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλοπές αγροτικού εξοπλισμού - Επιστολή του Δημάρχου

Επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να αποζημιωθούν οι ζημιές
Κλοπές αγροτικού εξοπλισμού - Επιστολή του Δημάρχου

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, με αφορμή τις κλοπές αγροτικών προϊόντων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στον Δήμο.

Όπως αναφέρει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συστηματικές κλοπές παγίου εξοπλισμού αγροτικής φύσεως όπως βάνες υπογείου, ηλεκτρολογικοί πίνακες και καλώδια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ζημιωθέντες παραγωγοί το κόστος της ζημιάς ανέρχεται από 200 έως και 2.000 ευρώ ανάλογα με τον εξοπλισμό.

"Προκειμένου να αποφύγουμε ακραίες συμπεριφορές με απρόβλεπτες συνέπειες, προτείνουμε την ένταξη των ζημιών κλοπών στα πάγια κεφάλαια που αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ και την πληρωμή τους μέσω πιστοποίησης από την Αστυνομία ή κάποιον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γεωπόνους του ΕΛΓΑ.

Πιστεύουμε πως θα ανταποκριθείτε άμεσα στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία και η περιουσία των δημοτών μας" αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου.

πηγή: taxydromos.gr