ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την τραγωδία στα Τέμπη

H στάση εργασίας για την Ημέρα της Γυναίκας έγινε 24ωρη – Στις 13:15 το ραντεβού στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο
Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την τραγωδία στα Τέμπη

H στάση εργασίας για την Ημέρα της Γυναίκας έγινε 24ωρη – Στις 13:15 το ραντεβού στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο

Απεργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για την τραγωδία στα Τέμπη προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Η στάση εργασίας που επρόκειτο να γίνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από πλευράς της ΑΔΕΔΥ, μετατρέπεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει αύριο, Τετάρτη. Το ραντεβού στον Βόλο, δίνεται στη 1:15 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Η απόφαση σε επίπεδο ΕΚΒ ελήφθη χθες αργά το απόγευμα. Η διοίκηση απευθύνει πρόσκληση στα πρωτοβάθμια σωματεία της να απεργήσουν αύριο.

Εξάλλου στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται ότι βασικός λόγος της απεργίας είναι «να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλεί φορείς, σωματεία, πολίτες, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές, να δώσουν μαζικό παρών στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Ο Σύλλογος θα συμμετέχει στην απεργία «για να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Οι δάσκαλοι

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας, στην αυριανή πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το Δημόσιο, απηύθυνε από τον Βόλο, το μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ζήσης Καπράνας, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Καπράνας μάλιστα κάλεσε σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα τους εκπαιδευτικούς, ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, όπως προωθείται από το Υπουργείο Παιδεία και η οποία οδηγεί σε κατηγοριοποίηση των σχολείων. Αναφέρθηκε στην αδικία που υφίστανται οι νεοδιόριστοι, τους οποίους χαρακτήρισε ως τα πρώτα θύματα της αξιολόγησης και έκρουσε το «καμπανάκι» για κίνδυνο απολύσεων.

Σημειώνεται ότι σε επίπεδο Μαγνησίας η ατομική αξιολόγηση αφορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου, Αποστόλη Μούσιο, σε 42 εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής που προσλήφθηκαν το 2020 και θα έπρεπε ήδη να έχουν μονιμοποιηθεί.

Στην αυριανή κινητοποίηση, οι εκπαιδευτικοί δεν θα θέσουν μόνο ζήτημα για την αξιολόγηση. Στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ζητούν τη λήψη μέτρων για ασφαλείς μεταφορές.