ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμική διαμαρτυρία φοιτητών και μαθητών στον Βόλο

Με μία δυναμική πορεία που ξεκίνησε από τη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, φοιτητές, μαθητές και πολίτες εξέφρασαν σήμερα την αντίθεσή τους “στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή τους και δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή”, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν
Δυναμική διαμαρτυρία φοιτητών και μαθητών στον Βόλο

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας με πρωτοπόρους τυμπανιστές από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, οι νέοι φώναζαν συνθήματα όπως «Στο βωμό του κέρδους θυσία οι νεκροί, δεν είναι δυστυχήματα, είναι επιλογή. Προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι ένοικοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή!. Το έγκλημα αυτό να μην συγκαληφθεί όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή», όπως μεταφέρει η ΕΡΤ Βόλου και η Ελένη Μανώλη στο ρεπορτάζ.

Ζητούν δικαιοσύνη, ζητούν να διερευνηθούν οι ευθύνες και να αποδοθούν και να υπάρξει ασφάλεια στις μετακινήσεις τους, επαρκείς χώροι να στεγαστούν και φυσικά ο αγώνας όπως τόνισαν, θα συνεχιστεί.

Η πορεία ξεκίνησε από το Θόλο αφού τηρήθηκε πρώτα ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ενώ έγιναν και σύντομες ομιλίες από φοιτητές και μαθητές μεταφέροντας τις σκέψεις και τις απόψεις τους για το θέμα.

Ο Παντελής Καραμπίνας φοιτητής στο ΙΑΚΑ έστειλε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων, καλή ανάπαυση να έχουν οι νεκροί. Όπως υποστήριξε ο φοιτητής: «Είναι έγκλημα δεν είναι απλά ανθρώπινο λάθος αυτό που έγινε. Ας προσέξουμε τι θα ψηφίσουμε στις άλλες εκλογές για να μην έχουμε αυτά τα δυστυχήματα που είναι οι συνέπειες των επιλογών μας».

Ο Βασίλης Κυριακίδης φοιτητής στη Σχολή Γεωπονίας αντιπρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου τόνισε ότι για «το έγκλημα που έγινε οι ευθύνες είναι διαχρονικές, όλων των κυβερνήσεων, είναι κάτι που γίνεται χρόνια. Είναι ένα μέσο που το χρησιμοποιούν πολλοί φοιτητές και δύο χρόνια εγώ το χρησιμοποιώντας όπως και πολλοί άλλοι και δυστυχώς μας απογοητεύει. Θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά να είναι και δικοί μας συμφοιτητές. Το ζήτημα είναι να μην επαναληφθούν τέτοια εγκλήματα και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που χρειάζεται. Να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Και όλο αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ να συμβαίνει να συνεχίσει να υπάρχει. Δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να διαμαρτυρόμαστε. ΟΙ φοιτητές αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σωρό προβλήματα τα οποία υποβαθμίζουν τις ζωές μας συνολικά, όπως οι εστίες που είναι μόνος 40 δωμάτια, η σίτιση είναι για λίγους».

Ο Φοίβος Ζώτης, τόνισε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. «Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο και ελπίζουμε ότι οι προσπάθειές μας δεν θα πέσουν στο κενό. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι για το αύριο. Να φτιάξουμε όχι μόνο ασφαλείς μεταφορές αλλά όλες τις υπηρεσίες που μας προσφέρονται. Εγώ ο ίδιος έκανα αυτό το ταξίδι πολλές φορές. Είχα κλείσει εισιτήριο και το ακύρωσα. Δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να ζούμε κατά τύχη. Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ έκαναν 10 διαμαρτυρίες, απεργίες, έστειλαν και μήνυμα στην υπουργό και δεν τους έδωσαν σημασία».

Τέλος ο Γιώργος Νικολούδης τόνισε ότι «… Σήμερα ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Απαιτούμε να διελευκανθεί το θέμα, να δούμε τι έγινε, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και από αύριο να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και μέσα από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία να μην περνούν αυτές οι πολιτικές. Και στα πανεπιστήμια κερδοφορούν οι επιχειρηματίες και εμείς δεν έχουμε εστίες και σίτιση».

Η πορεία κατέληξε στο σταθμό του ΟΣΕ

πηγή: ertnews.gr