ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βγαίνουν στον δρόμο οι φοιτητές

Σε συλλαλητήριο θα προχωρήσουν οι μαθητές και οι φοιτητές του Βόλου αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Θόλο.
Βγαίνουν στον δρόμο οι φοιτητές

Σε ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Βόλου ανέφεραν τα εξής:

Εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη μας για το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συμφοιτητές μας, ενώ δεκάδες ακόμη αγνοούνται ή τραυματίστηκαν. Εκφράζουμε επίσης τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας!

Η οργή μας όμως ξεχειλίζει!! Δεν είναι λογικό εν έτει 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές, νέοι και παιδιά με τέτοιο τραγικό τρόπο. Πρόκειται για έγκλημα, αφού τόσο καιρό οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που συνέβαλαν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, την ίδια στιγμή που γνώριζαν πολύ καλά πως προμήνυε χτύπημα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των εργαζομένων, όσο και των επιβατών. Όσο οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με επίκεντρο τη λογική κόστους- οφέλους, τόσο θα μετράμε νεκρούς και απώλειες. Η θλίψη μας για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας γίνεται οργή και η οργή πρέπει να γίνει οργάνωση και αγώνας ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποδοθούν ευθύνες. Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη! Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας αυτής.

Όλοι στο δρόμο! Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο!

πηγή: taxydromos.gr