ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τεράστιος κίνδυνος: Εκτός λειτουργίας 9 από τις 18 διαβάσεις στην γραμμή Βόλου-Λάρισας

H γραμμή διέρχεται και από την περιοχή μας
Τεράστιος κίνδυνος: Εκτός λειτουργίας 9 από τις 18 διαβάσεις στην γραμμή Βόλου-Λάρισας

Η σιδηροδρομική πολιτική της κυβέρνησης ηταν η αιτία του δυστυχήματος  στα Τέμπη όπως  δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης μηχανοδηγός και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Ανέφερε ως παράδειγμα τη γραμμή Βόλου – Λάρισας, που διαθέτει 18 αυτόματες διαβάσεις και από αυτές οι μισές δεν λειτουργούν λόγω υποστελέχωσης, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.

Ο μηχανοδηγός δήλωσε ότι από τις αυτόματες διαβάσεις σε 61 χλμ. γραμμής Βόλου – Λάρισας, τουλάχιστον οι μισές δεν δουλεύουν, δηλαδή από τις 18 οι εννέα είναι εκτός λειτουργίας , με αποτέλεσμα να γίνονται ατυχήματα.

Για να αποφευχθούν τα ατυχήματα οι μηχανοδηγοί μειώνουν ταχύτητα στις διαβάσεις και πηγαίνουν με 6 χλμ./ώρα.

Ο κ. Μπαϊρακτάρης τόνισε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο σιδηρόδρομος δουλεύει με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό στο κομμάτι της υποδομής.

Ο κ. Μπαϊρακτάρης τόνισε ότι η σιδηροδρομική πολιτική που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα και έφερε αυτό το δυστύχημα, δεν είναι αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους, καθώς η υποδομή που ανήκει στο ΟΣΕ και στο υπουργείο Μεταφορών, είναι σε μεγάλη εγκατάλειψη.

πηγή: gegonotanews.gr