ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Εξώσεις πολιτών απ’τα σπίτια τους την ώρα που κουρεύονται γενναιόδωρα χρέη εκατομμυρίων"

"Εξώσεις πολιτών απ’τα σπίτια τους την ώρα που κουρεύονται γενναιόδωρα χρέη εκατομμυρίων"

Δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τις εξώσεις πολιτών από τα σπίτια τους την ώρα που, όπως σημειώνει, "κουρεύονται" γενναιόδωρα χρέη εκατομμυρίων φίλων του Πρωθυπουργού.

10 χρόνια πριν, στην Ελλάδα της κρίσης, οι άνθρωποι που δυσκολεύονταν να αποπληρώσουν τις δόσεις του δανείου του «προσεύχονταν» να μην γίνουμε Ισπανία.

10 χρόνια μετά, από τον μικρό ξενοδόχο στην Καστοριά μέχρι την ανάπηρη γυναίκα στον Άγιο Παντελεήμονα, η Ελλάδα θυμίζει την Ισπανία του Ραχόι, με πολίτες να ξεσπιτώνονται βίαια από τα funds, χωρίς να τους δίνεται πλέον η δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους. 

Eίναι ζημία για την οικονομία να υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, είχε δηλώσει ο κ. Γεωργιάδης, όταν η ΝΔ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ και ο φίλος του Πρωθυπουργού Κ. Πηλαδάκης, πετυχαίνει "κούρεμα" στο 90% των οφειλών του που ξεπερνούν τα 146 εκ. ευρώ σε συνεργασία με το fund της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ αντίστοιχα μεθοδεύεται γενναίο "κούρεμα" και στις οφειλές του προς το Δημόσιο.

Η άποψη του Υπουργού Ανάπτυξης, δεν ήταν προσωπική, αλλά αποτυπώθηκε στις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης. Από τον πτωχευτικό νόμο με τον οποίο καταργήθηκε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, ακόμα και για τους ευάλωτους δανειολήπτες, μέχρι τον εξωδικαστικό μηχανισμό που απέτυχε, εφόσον οι πιστωτές δε δεσμεύονται να διαπραγματεύονται με τους δανειολήπτες και να ρυθμίζουν τις οφειλές, η Κυβέρνηση «έστρωσε» το έδαφος στα funds και τους servicers να προχωρούν σε εξώσεις και να  διενεργούν ανεξέλεγκτα πλειστηριασμούς.