ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Σκόπελο συνέχισε την περιοδεία του ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

Στη Σκόπελο συνέχισε την περιοδεία του ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

Στο νησί της Σκοπέλου συνέχισε το Σαββατοκύριακο την περιοδεία του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρης Τσιμπανάκος. 

Κατά την επίσκεψή του στη Σκόπελο, ο Δημήτρης Τσιμπανάκος πραγματοποίησε συνάντηση με το δήμαρχο, κ. Σταμάτη Περίσση, τον Αντιδήμαρχο, κ. Αριστείδη Βούλγαρη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Άγγελο Ξηντάρη, οι οποίοι του εξέφρασαν τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες του νησιού. Από τη μεριά του, ο υποψήφιος βουλευτής επισήμανε την ανάγκη στήριξης των κατοίκων των Βορείων Σποράδων όσον αφορά το ζήτημα της σύνδεσης του νησιού με το αεροδρόμιο της Σκιάθου προς όφελος του τουριστικού προϊόντος καθώς και τα διαχρονικά προβλήματα που παρατηρούνται με τη λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου με την έλλειψη πρωινού δρομολογίου για Βόλο που αναγκάζει τους νησιώτες σε διανυκτέρευση επωμιζόμενοι το συγκεκριμένο κόστος.

Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφτηκε και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου όπου συνομίλησε με μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τόνισαν τα θέματα της κτιριακής υποδομής του Κέντρου Υγείας καθώς και της υποστελέχωσης με την απουσία κινήτρων για την προσέλκυση μόνιμου προσωπικού. Ο Δημήτρης Τσιμπανάκος εξήρε το πολύτιμο έργο τους που πραγματοποιείται υπό αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, όπως με την απουσία θέρμανσης και τις βλάβες στο δίκτυο της ηλεκτρικής ενέργειας και υπογράμμισε τη σημασία της πρότασης  και την ευαισθησία του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Υγείας. “Το κράτος οφείλει, και ιδιαίτερα τώρα με την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, να χρηματοδοτήσει αποθέματα κατοικιών για τη διαβίωση αυτών των ανθρώπων με αξιοπρέπεια. Αυτό μπορεί να συμβεί βρίσκοντας ακίνητα αναξιοποίητα και, όπως θα μπορούσε να εφαρμόσει το ίδιο πλαίσιο για τις κοινωνικές κατοικίες των νέων στα αστικά κέντρα που υπάρχει μικρή προσφορά και μεγάλη ζήτηση για κατοικίες, οφείλει να το κάνει και για τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη κάθε μέρα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα νησιά μας και αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της μικρής προσφοράς σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των ενοικίων” τόνισε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος.

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής συμμετείχε το Σάββατο στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ρηγίνου, του πολιούχου του νησιού, παρουσία πολλών εκατοντάδων πιστών από το νησί αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας που προτίμησαν το νησί της Σκοπέλου με την ευκαιρία του τριημέρου των Αποκρεών.