ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Τα Κοινωνικά Δικαιώματα ως κεντρικός πυλώνας της κατεύθυνσής μας"

"Τα Κοινωνικά Δικαιώματα ως κεντρικός πυλώνας της κατεύθυνσής μας"

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας "Μάγνητες Τυφλοί`` επισκέφτηκε ο νευροχειρουργός και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ Νίκος Χαυτούρας, στην Ν. Ιωνία Βόλου.

Η κοινότητα αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς, με πρώτο και κύριο την πρόσβαση των συνανθρώπων μας σε όλους τους δημόσιους χώρους της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ορισμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά είμαστε πολύ πίσω ακόμα σε σχέση με το επίπεδο βοήθειας που θα έπρεπε να υπάρχει, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαυτούρας,

Τονίστηκε παράλληλα η ανάγκη δημιουργίας περαιτέρω επιμορφωτικών προγραμμάτων μέσω διαφόρων δομών, για την περαιτέρω προώθηση μιας κουλτούρας ενσυναίσθησης προς αυτούς τους συνανθρώπους μας και ο άμεσος σχεδιασμός και υλοποίηση βοηθητικών δομών για την διευκόλυνση της διέλευσης τους από κυκλικούς κόμβους και από άλλα επικίνδυνα σημεία.

Επίσης ένα βασικό σημείο της συζήτησης αποτέλεσε το κομμάτι των επιδομάτων, καθώς έχει να δοθεί αύξηση από το 2011, και πολλοί συνάνθρωποι μας βασίζονται αποκλειστικά σε αυτό για την επιβίωση τους.
Το σωματείο έχει επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση, ώστε να προσφέρει στα μέλη του βασικά αγαθά όπως βιβλία με σύστημα γραφής Μπράιγ, ειδικά θερμόμετρα, μετρητές σακχάρου κ.α.

Επιπροσθέτως, η παρουσία οδηγών έλευσης τυφλών σε χώρους όπως το νοσοκομείο αλλά και άλλους, είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

Ο κ. Χαυτούρας τόνισε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της κοινότητας και το σωματείο θα έχει την πλήρη στήριξή του, ώστε να ζουν αυτοί οι συνάνθρωποι μας με αξιοπρέπεια. "Τα κοινωνικά δικαιώματα πρέπει να αποτελούν κεντρικό πυλώνα της κατεύθυνσης μας".