ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Ανάπτυξη για όλους" το μήνυμα του Δημήτρη Τσιμπανάκου από την Σκιάθο

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με φίλους και μέλη του κόμματος στη Σκιάθο είχε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρης Τσιμπανάκος  
"Ανάπτυξη για όλους" το μήνυμα του Δημήτρη Τσιμπανάκου από την Σκιάθο

 

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του νησιού στο συνολικό εισόδημα της Μαγνησίας, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα (φυσική ομορφιά, αεροδρόμιο, υποδομές) που έχουν αναδείξει το τουριστικό προϊόν της Σκιάθου ως κορυφαίο του νομού μας. “Ζητούμενο είναι η ισόρροπη ανάπτυξη και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι συνδεδεμένες με το τουριστικό προϊόν καθώς το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα” τόνισε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος. Επίσης, υποστήριξε ότι “χρειάζεται πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για όλους, χρειάζεται ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη που έχουν συσσωρευθεί από την περίοδο του covid και κίνητρα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε μελλοντικά προγράμματα επιδοτήσεων ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να έχουν όλοι οφέλη από την ανάπτυξη”. Σύμφωνα με την πρόταση που εξέφρασε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, “στο επόμενο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα αφορά τη βελτίωση των τουριστικών καταλυμάτων να υπάρχει μείωση κατά 50% όσον αφορά την ετήσια μονάδα εργασίας (ΕΜΕ) που απαιτείται γιατί πολλές τουριστικές επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και δεν πληρούν την προϋπόθεση αυτή”. 

“Οι πολίτες των Σποράδων δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας. Η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με προσωπικό, ειδικά τους θερινούς μήνες, είναι κάτι που είναι αυτονόητο και για τους μόνιμους κατοίκους που αξίζουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αλλά και για τους τουρίστες που αυξάνουν τον πληθυσμό κατά τη θερινή περίοδο κατά δεκάδες χιλιάδες” υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας. “Το ψηφιδωτό της Σκιάθου περιλαμβάνει και τους ανθρώπους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο καθήκον για παιδεία, υγεία και ασφάλεια του νησιού. Το κράτος οφείλει, και ιδιαίτερα τώρα με την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, να χρηματοδοτήσει αποθέματα κατοικιών για τη διαβίωση αυτών των ανθρώπων με αξιοπρέπεια. Αυτό μπορεί να συμβεί βρίσκοντας ακίνητα αναξιοποίητα και, όπως θα μπορούσε να εφαρμόσει το ίδιο πλαίσιο για τις κοινωνικές κατοικίες των νέων στα αστικά κέντρα που υπάρχει μικρή προσφορά και μεγάλη ζήτηση για κατοικίες, οφείλει να το κάνει και για τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη κάθε μέρα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα νησιά μας και αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της μικρής προσφοράς σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των ενοικίων” ανέφερε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος.

Αφού άκουσε τους προβληματισμούς των παρευρισκομένων, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας ζήτησε τη στήριξη στο ΠΑΣΟΚ και στην υποψηφιότητά του αφού δεσμεύτηκε να βρίσκεται στο πλευρό της νησιωτικής Μαγνησίας και των ζητημάτων που την απασχολούν.