ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Μαγνησίας ο Νίκος Χαυτούρας

Στη Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Μαγνησίας ο Νίκος Χαυτούρας
Την Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Α` Μαγνησίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ και νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας.
 
Στις συζητήσεις που είχε με τους εργαζομένους της υπηρεσίας, κεντρικά σημεία ήταν το θέμα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας και τα άδεια γραφεία που δίνουν μία εντύπωση εγκατάλειψης, καθώς και το βασικό ζήτημα της καθυστέρησης των διαδικασιών επεξεργασίας των αιτήσεων για συνταξιοδότηση.
 
Επίσης τέθηκε στο τραπέζι η δυσκολία συντονισμού των εργασιών των κάποτε διαφορετικών ασφαλιστικών ταμείων και η ως εκ τούτου σημαντική δυσχέρεια στην εκτέλεση και απονομή των συντάξεων.
 
Ο κ. Χαυτούρας τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων, να ενισχύσει τα ασφαλιστικά ταμεία με προσωπικό, να δώσει στους εργαζομένους τα τεχνολογικά εργαλεία που είναι απαραίτητα στη δουλειά τους, να κινηθεί προς τη σύσταση και ανάπτυξη των Επαγγελματικών Ταμείων και να μηχανογραφηθεί ο ασφαλιστικός βίος των εργαζομένων.  
 
Επιπλέον, ο υποψήφιος βουλευτής επισήμανε ότι η αποδιοργάνωση της υπηρεσίας αποτελεί κύρια αιτία της καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων, καθώς δημιουργεί πρόβλημα στην εύρεση του χρόνου ασφάλισης, δηλαδή στη θεμελίωση του δικαιώματος και την εύρεση του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών.
 
Στην περίπτωση δε των επικουρικών όπου η διαδικασία είναι πολύ πιο δύσκολη και πολύπλοκη, η κατάσταση γίνεται πιο τραγική.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι οι ελάχιστοι εναπομείναντες υπάλληλοι δεν μπορούν ταυτόχρονα να εργάζονται στην απονομή των νέων αιτήσεων εντός μικρού χρονικού διαστήματος, να επεξεργάζονται τις χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις, να κάνουν τους ελέγχους των χιλιάδων απονομών και ταυτόχρονα να διορθώνουν τα λάθη που θα προκύψουν.
 
Τέλος ο κ. Χαυτούρας δήλωσε ότι η εξυγίανση και η διασφάλιση ενός Δημόσιου και Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος, αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και πρέπει να κινηθούμε άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.