ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Η ενίσχυση του ποσοστού του ΚΚΕ θα τρομάξει τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους"

"Η ενίσχυση του ποσοστού του ΚΚΕ θα τρομάξει τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους"

Με τους υπαλλήλους της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σήμερα το πρωί, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μαγνησία Βασίλης Μεταξάς και Χρυσούλα Τασολάμπρου.

Στην παρέμβασή τους προέτρεψαν τους υπαλλήλους να στηρίξουν το ΚΚΕ σ` αυτές τις εκλογές γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν θα τους απογοητεύσει. Γιατί κάθε ψήφο θα την καταθέσει στην ανάπτυξη και το δυνάμωμα των αγώνων καθώς η πείρα έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν "σωτήρες" που θα φέρουν τις λύσεις από τα πάνω. "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό" όπως τόνισαν.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και που αφορούν κυρίως τις τεράστιες ελλείψεις σε θέρμανση-ψύξη, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εισροή υδάτων της βροχής στο κτίριο με την καταστροφή βιβλίων και υποδομών της Βιβλιοθήκης.

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν υπόθεση πάλης των ίδιων των εργαζομένων γιατί με την αναμονή λύσεων από τα πάνω δεν γίνεται τίποτα.

Έγινε επίσης αναφορά στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας που οδηγούν στην ανασφάλεια και την ομηρία μία μεγάλη μερίδα εργαζομένων, καθώς επίσης και στις προσπάθειες που κάνει το κομμουνιστικό κόμμα μέσα κι έξω από τη Βουλή για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς αποδοχές και δικαιώματα για όλους.

Καταγγέλθηκε, ακόμα, η πολιτική της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων, της εμπορευματοποίησης της μόρφωσης, των Πανεπιστημίων ΑΕ. Μια πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ) και έχουν οδηγήσει τους φοιτητές και τις οικογένειες τους να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν το αγαθό της μόρφωσης. Μόρφωση και σπουδές που κανονικά θα πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν, σε πανεπιστήμια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι στην υπηρεσία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τελειώνοντας οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σημείωσαν ότι το μόνο θετικό που μπορεί να προκύψει για το λαό  από αυτές τις εκλογές είναι η ενίσχυση του ποσοστού του ΚΚΕ η οποία θα αναθαρρήσει τους εργαζόμενους και θα τρομάξει τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους.