ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Ένοχοι για όλα τα προβλήματα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ"

"Ένοχοι για όλα τα προβλήματα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ"

Κλιμάκιο της ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ με τον υποψήφιο βουλευτή, Βασίλη Μεταξά, βρέθηκε σήμερα στην Καθαριότητα της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς του Δήμου Βόλου και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Ανάμεσά τους ήταν και εργαζόμενοι με «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας - ορισμένου χρόνου (οκτάμηνες συμβάσεις, κοινωφελούς εργασίας, κτλ), ένα βήμα πριν από την απόλυση και την ανεργία, θύματα της πολιτικής όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).

Οι εργαζόμενοι με απλά και σταράτα λόγια περιέγραψαν στον υποψήφιο του ΚΚΕ τα όλο και πιο οξυμένα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητα τους: την τεράστια μείωση των μισθών τους την τελευταία δεκαετία και την ακρίβεια που εξαφανίζει τον μισθό πριν καν αυτός μπει στην τσέπη, τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που οδηγούν στην εντατικοποίηση της δουλειάς και τις συνεχείς πιέσεις από τη Δημοτική αρχή, την συνεχιζόμενη για χρόνια αθλιότητα του καθεστώτος ομηρίας των συμβασιούχων που δεν δικαιούνται ούτε καν τα στοιχειώδη (όπως συμβαίνει με τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας και το ανθυγιεινό επίδομα).

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς τόνισε στους εργαζόμενους:  «το ΚΚΕ γνωρίζει καλά τον καθημερινό αγώνα που δίνετε. Ξέρουμε ότι στον πρόσφατο χιονιά, με όλες τις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες, με τον γερασμένο και ελλιπή τεχνικό εξοπλισμό, υπερβάλατε εαυτόν, παλεύοντας επί μια εβδομάδα κάτω από αντίξοες συνθήκες, κυρίως στον ορεινό όγκο, για να αποχιονίσετε τα χωριά: Μακρυνίτσα, Κουκουράβα, Πορταριά, Άνω Βόλο, Άλλη Μεριά, Σταγιάτες, Ιωλκό, Ανωμαλιά, Χάνια. Όπως ακριβώς βρεθήκατε σταθερά στα πόστα σας, μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου, αλλά και των άλλων Δήμων της Μαγνησίας, και τον καιρό της πανδημίας».

Επισήμανε στους εργαζόμενους: «ο ένοχος για όλα τα προβλήματα που ζείτε στο πετσί σας έχει όνομα και διεύθυνση. Είναι η πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων, που στηρίζεται και υλοποιείται και από τις Δημοτικές αρχές. Μια πολιτική, που όσο και να τσακώνονται μεταξύ τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα μικρότερα αστικά κόμματα, είναι κοινή σε ένα πράγμα: πώς θα στηριχτούν τα κέρδη των λίγων σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών. Για παράδειγμα, η διαδικασία του κοψίματος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας άρχισε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Β. Μεταξάς σημείωσε τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργεί για το λαό η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε μια τεράστια αμερικανοΝατοική βάση, που μπλέκει όλο και περισσότερο την χώρα όχι μόνο στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και σε έναν πιθανό συνολικότερο πόλεμο. «Και σε αυτό συμφωνούν όλοι τους. Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει. Στην περιοχή με την βάση στο Στεφανοβίκειο που μετατρέπει και τον λαό της περιοχής σε άμεσο στρατιωτικό στόχο».

Ο Β. Μεταξάς τόνισε ότι: «οι εργαζόμενοι στους Δήμους γνωρίζετε καλά τους κομμουνιστές. Τους έχετε καθημερινά δίπλα σας στους χώρους δουλειάς του Δήμου Βόλου, μπροστάρηδες και συμπαραστάτες στους αγώνες σας. Το ζήτημα σήμερα για τους εργαζόμενους δεν είναι το ποια θα είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης. Αυτοί θα τα βρουν μεταξύ τους σε βάρος μας. Το ζήτημα είναι να υπάρχει ένα ισχυρό αποκούμπι στους καθημερινούς αγώνες που θα χρειαστεί να δώσουμε για να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Και μόνο ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ είναι η δύναμη εκείνη στην οποία μπορεί να βασίζονται οι εργαζόμενοι».