ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Ν. Χαυτούρα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας

Συνάντηση Ν. Χαυτούρα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ και πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Νίκος Χαυτούρας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Συζητήθηκαν ζητήματα του κλάδου όπως η επιβεβλημένη ανάληψη αρμοδιοτήτων του τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των ΚΕΠ, καθώς και ο προσανατολισμός του κλάδου με τις προοπτικές και πιθανές κατευθύνσεις του για το μέλλον.
Η ανάληψη ιατρογενών ευθυνών όπως η χορήγηση εμβολίων και η παράλληλη ανάληψη εμπορικών δραστηριοτήτων, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο των φαρμακοποιών.

Επίσης παράλληλα με τα λειτουργούντα φαρμακεία που βρίσκονται σε εφημερία θα υπάρχουν και διευρυμένα φαρμακεία, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά.

Ένα όμως πρόβλημα που προσωπικά ο κ Χαυτούρας ήθελε να αναδειχθεί μέσα από τη συνάντηση, είναι το ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων, το οποίο βλάπτει εν τέλει τον πολίτη και αποτελεί ένα μείζον θέμα που έχει προκληθεί λόγω της άσκοπης κερδοφορίας των εταιρειών εξαγωγών.

Έλλειψη σε σιρόπια, καραμέλες, αντιβιοτικά και άλλα σκευάσματα δημιουργούν ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας για το μέλλον και η Πολιτεία θα πρέπει να πάρει ορισμένες πρωτοβουλίες στο συγκεκριμένο ζήτημα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαυτούρας.

Το δικαίωμα ενός επιχειρηματία να διαθέτει έως 10 φαρμακεία, οδηγεί στην αλλοίωση της σχέσης του φαρμακοποιού με τον ασθενή και στον κλονισμό της εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να υπάρχει και υποβαθμίζεται η ποιοτική υπηρεσία υγείας στο επίπεδο μια απλής εμπορικής δραστηριότητας.

Τέλος ο κ. Χαυτούρας τόνισε ότι θα στηρίξει τον κλάδο, καθώς θεωρεί ότι σκοπός όλων των φορέων Υγείας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας σε όλους.