ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ζωγραφήγηση με τον "Μικρό Ρήγα" και στο Βελεστίνο

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στα παιδιά του Βελεστίνου, σε μία κίνηση με υψηλό συμβολισμό αφού το αφορά τον Ρήγα Βελεστινλή σε νεαρή ηλικία
Η Ζωγραφήγηση με τον "Μικρό Ρήγα" και στο Βελεστίνο
Η συγγραφέας-εικονογράφος, Λήδα Βαρβαροὐση, κατά την παρουσίαση του προγράμματος - Δεξιά, το βιβλίο "Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας που διατίθεται από το Ίδρυμα Ωνάση δωρεάν και σε ψηφιακή μορφή, μαζί με την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας

Όπως έγινε γνωστό, παράλληλα με τις εργασίες του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου "Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας" που θα λάβει χώρα τον προσεχή Μάιο στο Βελεστίνο θα πραγματοποιηθεί και παράλληλη δράση από το Ίδρυμα Ωνάση - Ωνάσειος Βιβλιοθήκη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου 8-12 ετών,  "Ζωγραφήγηση: Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα" με την συγγραφέα-εικονογράφο Λήδα Βαρβαροὐση.

Η Ζωγραφήγηση πρόκεται για ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Το Μουσικό Βαγόνι είχε αναδείξει δύο χρόνια πριν το εξαιρετικό βιβλίο και το ειλικρινά αξιέπαινο εγχείρημα, με συνέντευξη της ίδιας της συγγραφέα και παρουσιάση του βιβλίου σε συνεργασία με την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και την υπεύθυνη κ. Γεροντοπούλου.

Με την Ζωγραφήγηση η εικονογράφος και συγγραφέας του εκπληκτικού βιβλίου "Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας", Λήδα Βαρβαρούση, μεταφέρει τις ιδέες του Ρήγα Βελεστινλή στον απανταχού ελληνισμό.

Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα το e-book και την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (Δημιουργός: Κώστας Διαμαντής, 3D Graphics and Game Developer, Software & Media Administrator, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση) για συσκευές android ΕΔΩ.