ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εβδομήντα και πλέον ανακοινώσεις στο 8ο Διεθνές Συνέδριο

Μεγάλη συμμετοχή Συνέδρων και αξιόλογες επιστημονικές εργασίες αναμένεται να παρουσιαστούν στο 8ο Διεθνές Συνέδριο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάιο στον τόπο καταγωγής του μεγάλου Επαναστάτη Ρήγα, το Βελεστίνο
Εβδομήντα και πλέον ανακοινώσεις στο 8ο Διεθνές Συνέδριο

Αξιόλογες επιστημονικές εργασίες  αποστέλλονται συνεχώς για να ανακοινωθούν στις εργασίες του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας», Ιστορία-Αρχαιολογία-Λαογραφία της περιοχής Δήμου Ρήγα Φεραίου, που θα λάβει χώρα στη γενέτειρα του Ρήγα, το Βελεστίνο, κατά το τριήμερο 5-7 Μαϊου 2023.

Η τελευταία ημερομηνία για την συμμετοχή, με την αποστολή του τίτλου της εργασίας, είναι η 31  Μαρτίου 2023. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο αριθμός των Συνέδρων που θα ανακοινώσουν σχετικά με την θεματολογία του Συνεδρίου θα ανέλθουν στους εβδομήντα. Ορισμένες είναι για τις αρχαίες Φερές, αρκετές για την νεότερη ιστορία της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου και οι περισσότερες για την ζωή και το έργο του επαναστάτη και πατέρα της εθνεγερσίας Ρήγα Βελεστινλή.

Κατά τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και παράλληλη δράση από το Ίδρυμα Ωνάση/Ωνάσειος Βιβλιοθήκη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου 8-12 ετών,  «Ζωγραφήγηση: Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα» με την συγγραφέα-εικονογράφο Λήδα Βαρβαροὐση.