ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπογραφές για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων Ριζομύλου

Η ενημέρωση από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για το έργο προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ
Υπογραφές για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων Ριζομύλου

EΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 2023 ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ Τ.Κ.ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ»,

Προϋπολογισμού Δαπάνης 2.400.000,00 ΕΥΡΩ

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πρόκειται για την αποχέτευση ομβρίων υδάτων του οικισμού Ριζομύλου με Προϋπολογισμό Δαπάνης 2.400.000.00 ευρώ.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2023 υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα και του Αναδόχου, η σύμβαση για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ Τ.Κ.ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ», στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο: «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου» από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Τ.Κ Ριζομύλου του Δήμου μας.

Το δίκτυο των ομβρίων στο Ριζόμυλο αποτελείται από δέκα (10) συλλεκτήριους αγωγούς  που συλλέγουν και μεταφέρουν τα όμβρια από το δυτικό άκρο προς το χαμηλότερο ανατολικό άκρο του οικισμού και τα διαθέτουν απευθείας στην αποχετευτική κεντρική τάφρο που διέρχεται στα ανατολικά του οικισμού, με εξαίρεση τον  αγωγό που εκβάλλει σε κανάλι απορροής εντός του οικισμού.

Το συνολικό μήκος των αγωγών ομβρίων του Ριζόμυλου ανέρχεται σε 5.322 m και αποτελείται από αγωγούς διαμέτρου Φ400 – Φ1000.

Οι αγωγοί θα συλλέγουν τα όμβρια από πολλαπλά σημεία μέσω φρεατίων υδροσυλλογής που τοποθετούνται εκατέρωθεν του δρόμου και συνδέονται μέσω τοπικών αγωγών με τους κεντρικούς αγωγούς.      

 

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, δήλωσε σχετικά

 «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο μας, που αφορά τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης  ομβρίων του οικισμού Ριζομύλου. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ολοκλήρωση του οποίου θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας. Να σημειωθεί ότι οι δρόμοι του οικισμού λόγω μικρής κλίσης δεν είχαν την δυνατότητα ολικής απορροής των ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λυμνάζοντα όμβρια ύδατα σε πολλά σημεία των οδών, πρόβλημα που θα επιλυθεί με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου ομβρίων υδάτων.

Και τη νέα χρονιά συνεχίζουμε με την υλοποίηση σημαντικών έργων για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Το συγκεκριμένο έργο θα έχει θετικές περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες για το δήμο και θα αναβαθμίσει τις υγειονομικές συνθήκες διαβίωσης. Στόχος μας αποτελεί πάντα η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου προς όφελος του δήμου μας και των δημοτών υλοποιώντας έργα και παρεμβάσεις απαραίτητες για την βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής μας κοινωνίας».