ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ: δεσμευμένοι απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε."

"ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ: δεσμευμένοι απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε."

Τους διοικητικούς υπαλλήλους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο Θόλο και στην Τεχνική Υπηρεσία, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους υποψήφιους βουλευτές Βασίλη Μεταξά και Γιάννα Παπαδημητρίου καθώς και το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μαριεττάκης Δημήτρης.

Μέσα από τη συνάντηση αυτή, οι υπάλληλοι άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις με την ακρίβεια αλλά και τους κινδύνους που απορρέουν από την ολοένα και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με τις παρεμβάσεις τους, κατήγγειλαν τις πολιτικές που οδηγούν στη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, στο χτύπημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων, στη ραγδαία άνοδο των τιμών των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τη δράση του ΚΚΕ στη Βουλή όπου κατέθεσε τροπολογίες για την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων κλπ. Τροπολογίες που τα άλλα κόμματα τις απέρριψαν ασυζητητί.

Στηλίτευσαν την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ κλπ.) και μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε σούπερ μάρκετ πώλησης μορφωτικών πακέτων ανάλογα με τη τσέπη του καθενός.

Τόνισαν ότι σ` αυτές τις εκλογές αυτό που θα κριθεί είναι σε ποιο βαθμό θα είναι δυνατό το ΚΚΕ και οι αγώνες των εργαζομένων απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει η οποία θα είναι από χέρι αντιλαϊκή αφού όλοι πλην ΚΚΕ είναι δεσμευμένοι απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.