ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ψηφίστε αγωνιστικά και στις εκλογές, ρίχνοντας κόκκινο στην κάλπη»

Περιοδεία στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τ.Ο. Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βασίλη Μεταξά, υποψήφιο βουλευτή.
«Ψηφίστε αγωνιστικά και στις εκλογές, ρίχνοντας κόκκινο στην κάλπη»

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Περιοδεία στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τ.Ο. Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βασίλη Μεταξά, υποψήφιο βουλευτή.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους απασχόλησε η ανάγκη να αναπτυχθούν αγώνες για την εξασφάλιση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, για να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό καθώς την ημέρα της περιοδείας έληγε η σύμβαση και των 8μηνων συμβασιούχων.

Ο Βασίλης Μεταξάς τόνισε ότι: «η δημοτική αρχή Βόλου έχει πρωτοστατήσει στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, με στόχο την εξασφάλιση επικερδών πεδίων για το κεφάλαιο, στις πλάτες των δημοτών που πληρώνουν πανάκριβα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου σε εταιρεία γνωστού ομίλου της χώρας, αποτελεί ένα τέτοιο τρανταχτό παράδειγμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοτική αρχή, για να προχωρήσει στην απαράδεκτη αυτή εξέλιξη, που δείχνει και τον προσανατολισμό των ενεργειών της, πάτησε στο νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και πιο πριν του ΠΑΣΟΚ, νομοθέτησαν τις

Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες των δημοτικών υπηρεσιών για να εισβάλλουν τα διάφορα κοράκια – επιχειρηματικοί όμιλοι. Είναι χαρακτηριστική η διάταξη του νόμου 4257/2014 που ορίζει ότι ο επιχειρηματίας που αναλαμβάνει το όποιο έργο θα πληρώνεται από την εκχώρηση – ενεχυρίαση ανταποδοτικών τελών. Ρύθμιση που διατήρησαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις, αποδεικνύοντας ότι βασικό μέλημά όλων τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας των λίγων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών».
«Απέναντί τους είναι το ΚΚΕ, και το γνωρίζετε και οι δημοτικοί υπάλληλοι της πόλης μας», ανέφερε ο Βασίλης Μεταξάς. «Με πιο δυναμωμένο ΚΚΕ στις εκλογές, θα τα βρουν δύσκολα να συνεχίσουν, όποιοι και αν αναλάβουν τη διακυβέρνηση. Το δίλημμα για το λαό δεν είναι ποιος δήθεν σωτήρας θα κατσικωθεί στο σβέρκο του. Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βόλου, ξέρουν από αγώνες, έχουν δει στην πράξη ότι μόνο στο δρόμο μπορείς να καθυστερήσεις, να διεκδικήσεις, να κερδίσεις. Ψηφίστε αγωνιστικά και στις εκλογές, ρίχνοντας κόκκινο στην κάλπη!».