ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Να οδηγήσουμε τη Μαγνησία μπροστά“

“Να οδηγήσουμε τη Μαγνησία μπροστά“

Μέσα σε θερμό κλίμα παρουσία εκατοντάδων φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ξενία Βόλου η πολιτική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρη Τσιμπανάκου, ο οποίος εξέφρασε το όραμά του για τη Μαγνησία της επόμενης δεκαετίας δίνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της περιοχής μετά τη διενέργεια των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Στην αρχή της εκδήλωσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Σωτήρης Παπαγεωργίου, η Πέννυ Δαλαμπούρα και ο Παναγιώτης Ψυχογυιός, υποψήφιοι βουλευτές Καρδίτσας, Αργολίδας και Α Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας ασκώντας κριτική στις κυβερνήσεις των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε πως “η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ διέλυσε τη μεσαία τάξη με το νόμο Κατρούγκαλου, κατήργησε το ΕΚΑΣ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για τα επόμενα 50 χρόνια, αλλά η πληγή που άνοιξε ο κ. Τσίπρας στη νέα γενιά και στην πίστη της για αλλαγή με το κάλπικο δημοψήφισμα των 5 ημερών δεν έχει επουλωθεί ακόμα μέχρι και σήμερα” και συνέχισε την κριτική του στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη αναφερόμενος στον πλουτισμό των λίγων “είτε μέσω των απευθείας αναθέσεων είτε μέσω της χρηματοδότησης των εκλεκτών της ενέργειας είτε δίνοντας φοροαπαλλαγές για τους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία εκατομμυρίων. Η ακρίβεια έχει γονατίσει τους πολίτες και τα επικοινωνιακά τρικ του κ. Γεωργιάδη δεν αλλάζουν προς το καλύτερο τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε όλοι μας”.“Το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά η παράταξη της πρωτοπορίας και των μεταρρυθμίσεων ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας. Η Διαύγεια, το ΕΣΥ, το ΑΣΕΠ, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν τη σφραγίδα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Έτσι πρέπει να κινηθούμε και στη σημερινή εποχή” δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής.

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ιστορική ηγεσία της δημοκρατικής παράταξης, από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον σημερινό πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ανέφερε πως “η νέα εποχή με το Νίκο Ανδρουλάκη στο τιμόνι της παράταξης χαρακτηρίζεται από την πολιτική αυτονομία και το σύγχρονο ρεαλιστικό πρόγραμμα που έχει το ΠΑΣΟΚ και το κατέθεσε πρώτο απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα και κύριο μέλημα όλων των στελεχών της παράταξης είναι να το επικοινωνήσουν μέχρι τις εκλογές στους πολίτες”.

Όσον αφορά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Τσιμπανάκος σημείωσε πως ο κεντρικός πυλώνας του προγράμματος είναι το δημογραφικό ζήτημα. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε την πρόταση του αποθέματος κοινωνικών κατοικιών μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με την παραχώρησή τους σε νέα ζευγάρια με χαμηλό ενοίκιο βάσει του εισοδήματός τους καθώς και την κατασκευή φοιτητικών εστιών για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος σπουδών. Επιπρόσθετα, τόνισε την επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, το κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, την άμεση επαναφορά των Εθνικών Συλλογικών Διαπραγματεύσεων με υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, τη ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη των επιχειρήσεων και πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, αφού υπογράμμισε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, εξέφρασε το όραμά του για τη Μαγνησία. Αρχικά, διαφώνησε εκ νέου με το σχέδιο δημιουργίας της μονάδας LNG στον Παγασητικό Κόλπο. Στη συνέχεια, ανέφερε την ανάγκη συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου για την αναπτυξιακή ανάκαμψη της περιοχής αναφέροντας χαρακτηριστικά ως πρότυπο ανάπτυξης την κατασκευή του campus στη Βαμβακουργία. Για την ανάπτυξη της Μαγνησίας, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε την ανάγκη στήριξης και αναβάθμισης του ρόλου του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου μέσω του reverse engineering. “Hαναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος θα έρθει μέσω της σύνδεσής του με τον αγροδιατροφικό τομέα. Αυτό θα συμβεί με το καλάθι της Μαγνησίας να προσφέρεται στα τουριστικά καταλλύμματα της περιοχής μας. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύονται τα τοπικά αγροτικά προϊόντα μέσω της τυποποίησης και της πιστοποίησής τους. Το τουριστικό προϊόν μπορεί να επεκταθεί σε όλο το χρόνο με τη δημιουργία του τελεφερίκ που θα φτάνει μέχρι τον Άη Γιάννη με ενδιάμεσες στάσεις σε Πορταριά και Χάνια” τόνισε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος. Σχετικά με τις Σποράδες και τους κατοίκους των νησιών, σημείωσε την ανάγκη πρωινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με το Βόλο για την εξυπηρέτησή τους και την στελέχωση των μονάδων υγείας με περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό τους καλοκαιρινούς μήνες για την κάλυψη των κατοίκων και των χιλιάδων τουριστών.

Την ομιλία του έκλεισε με το σύνθημα “να καταφέρουμε μαζί να οδηγήσουμε τη Μαγνησία μπροστά” δίνοντας το μήνυμα του αγώνα μέχρι τις εκλογές.