ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μarket Pass: Ανοιξε η πλατφόρμα

Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση - Ηδη έχει υποβληθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων
Μarket Pass: Ανοιξε η πλατφόρμα
Eurokinissi

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Market Pass για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και ήδηέχει υποβληθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων. H πλατφόρμα σήμερα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1, 2, 3, 4,  ενώ αύριο θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλοι οι δικαιούχοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Κάντε την αίτησή σας ΕΔΩ

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί ενός τεκμαρτού μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο 1.000 ευρώ αγορών. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο 80% του δικαιούμενου ποσού. Δηλαδή όποιος επιλέξει ποσό στην τράπεζα χάνει το 20% του ποσού. 

Κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενος προσθέτει στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100€, ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση: 

-κατά 10€ εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή

-κατά 8€ εάν επιλεγεί η τραπεζική κατάθεση.

Σε κάθε περίπτωση το μέγιστο εκτιμώμενο ύψος αγορών ορίζεται στα 1.000,00€, οπότε και η μέγιστη μηνιαία επιδότηση καθορίζεται στα 100€, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή στα 80€, εάν επιλεγεί η τραπεζική κατάθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.imerisia.gr