ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Κάλεσμα στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Κάλεσμα στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την Πέμπτη 23/2, στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

Την  στιγμή που οι εργαζόμενοι αγωνιούν, που η κάθε λαϊκή οικογένεια έχει σφίξει το ζωνάρι όσο δεν πάει άλλο για να βγει ο μήνας, που είναι στο γράψε – σβήσε για το τι θα βάλει στο καλάθι του super market, που, εκτός από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου, προστέθηκαν και αυτά της ΔΕΥΑΜΒ, ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει τέλος! Με πρόσφατη απόφαση της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, λύνονται τα χέρια των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία.

Και σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση επέλεξε, λίγες ημέρες πριν εξαγγείλει τις εκλογές, να ανοίξει το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων στο δημόσιο, με προφανείς τους σκοπούς της ρουσφετολογίας, αλλά και του αποπροσανατολισμού.

Το έργο που διαδραματίζεται σήμερα από όλους τους επίδοξους κυβερνητικούς «σωτήρες» το έχουμε ξαναδεί. Η ΝΔ υπόσχεται ψίχουλα για τον κατώτερο μισθό. Τα ψίχουλα που θα γίνουν καπνός από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά προϊόντα, από τους δυσβάστακτους φόρους που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει το γνωστό τροπάρι για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, όπως και πριν γίνει κυβέρνηση, την ώρα που ψήφισε πάνω από το 50% των αντεργατικών νομοσχεδίων της ΝΔ. Κανένας δεν ξεχνά ότι από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στη Βουλήτην μνημονιακή δέσμευση για την εφαρμογή των «βέλτιστων» πρακτικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην χορήγηση του επιδόματος ΒΑΕ, που στην πράξη σημαίνει την κατάργηση του.

Δεν χωράει αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Θα είναι χαμένος χρόνος να παρακολουθούμε παθητικά τις εξελίξεις, περιμένοντας την όποια κυβερνητική εναλλαγή.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού, να βάλουν φρένο στους πλειστηριασμούς.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους απαιτούμε:

>Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

>Καμία περικοπή, κατηγοριοποίηση ή κατάργηση του επιδόματος ΒΑΕ.

>Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Επέκταση του επιδόματος και σε άλλες ειδικότητες. Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων στο ασφαλιστικό καθεστώς των ΒΑΕ.

> Δραστική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στα καύσιμα και στα βασικά είδη. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και του χαρατσιού στις ΑΠΕ.

> Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

> Μείωση των δημοτικών τελών και φόρων.

> Απαγόρευση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων λαϊκών νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, ανέργων.

> Κατάργηση των φόρων σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης(π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη).

> Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

> Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

> Δωρεάν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους  στις δύο ΒΙΠΕ κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, χιλιομετρική αποζημίωση σε κάθε εργαζόμενο για την μετακίνηση με ιδιωτικό μέσο. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%.

> Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους αγροτοκτηνοτρόφους και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την Πέμπτη 23/2, στις 18:00 στην Πλ. Ελευθερίας